Mergi direct la conținut »
Puigdemont nu renunță la independența Cataloniei. Primul mesaj de după ieșirea din închisoare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Puigdemont nu renunță la independența Cataloniei. Primul mesaj de după ieșirea din închisoare

Puigdemont nu renunță la independența Cataloniei. Primul mesaj de după ieșirea din închisoare

Puigdemont nu renunță la independența Cataloniei deși a petrecut zece zile în arest preventiv în germania. La ieșirea pe porțile închisorii, liderul separatiștilor catalani a declarat că guvernul spaniol ar trebui "să înceapă dialogul" cu privire la problema independenţei regiunii sale şi a cerut eliberarea separatiştilor închişi de Madrid, citează Agerpres agenția AFP

„A sosit timpul pentru dialog”, a declarat el presei imediat după ce a fost eliberat din închisoarea din Neumünster. „Autorităţile spaniole nu au nicio scuza să nu înceapă dialogul. Am cerut un dialog ani de zile şi am obţinut ca răspuns numai violenţă şi represiune”, a mai spus el.

Puigdemont a fost eliberat pe cauțiune, dar rămâne sub control judiciar şi face obiectul unei cereri de extrădare analizată în prezent de instanțele germane.

Fostul președinte al regiunii separatiste Catalonia a cerut de asemenea „eliberarea imediată” a separatiştilor catalani deţinuţi în Spania. „A avea prizonieri politici în Uniunea Europeană este o ruşine”, a spus el.

Justiţia germană a decis joi seară să îl elibereze pe Puigdemont pe cauţiune, respingând acuzaţia principală formulată de Madrid de „rebeliune” pentru organizarea referendumului privind independenţa Cataloniei în octombrie.

Vineri dimineață, înainte să fie eliberat, pe contul său de Twitter a fost postat un mesaj în care Puigdemont îi îndeamnă pe susținătorii săi să nu cedeze.


Citește și: Previziuni Urania pentru perioada 7 – 13 aprilie 2018. Săptămână fără evenimente astrologice majore


Close
Închide
  Close