Asociatie locatari (str. Soldat Ghita Serban nr. 18, bloc 8D): Cu patru ani in urma comisia de cenzori stabilise un minus de 44 milioane lei in gestiunea administratorului de atunci. S-a propus inlocuirea lui, insa adunarea generala a decis sa ramana in functie. Acum a iesit la iveala ca delapidarea depaseste 200 de milioane de lei. Sectie 13 Politie a instrumentat dosarul de urmarire penala pe baza expertizei contabile. Lunile trec insa si dosarul s-a pierdut pe undeva. Ce-i de facut?
Asociatia poate deschide actiune in justitie direct, fara sa mai astepte demersul Politiei. Judecatoria poate cere oficial accelerarea cercetarilor care ii pot aduce in fata instantei, in solidar si pe cei ce l-au sustinut (presedintele comisiei de cenzori), favorizarea infractiunii fiind evidenta.
Ion Ciocan (aleea Resita nr. 3, bloc A7): Desi apometrele mi-au fost montate de o firma autorizata, asociatia mi-a cerut sa le inlocuiesc. Apoi, sunt sicanat in privinta vizitelor si nu se intreprinde nimic pentru a se elimina efectele unei inundatii.
Era suficienta o adresa de la firma care v-a montat contoarele si o copie a autorizarii acestora sau de avizul furnizorilor de apa rece si calda. Reparatiile dupa inundare cad in sarcina celui care a produs inundatia. In legatura cu vizitatorii, asteptam precizari prin noile Norme de aplicare a Legii 234/2002. Daca e vorba de o vizita accidentala se poate utiliza o prevedere mai veche ce permitea neincluderea la intretinere a celor care au fost intr-o vizita mai mica de 15 zile.
Ana Rosca (str. Herta nr. 18, bloc X3): Pentru o intarziere de cateva zile a platii integrale a fondului de rulment mi s-au aplicat penalizari. E posibil?
Penalizare pentru achitarea cu cateva zile a numai 100.000 de lei? Absurd, penalizari se aplica dupa 30 de zile de intarziere.