Mergi direct la conținut »
Răspunsul Administrației Prezidențiale la propunerea de decorare a Ionelei Prodan
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Răspunsul Administrației Prezidențiale la propunerea de decorare a Ionelei Prodan

Răspunsul Administrației Prezidențiale la propunerea de decorare a Ionelei Prodan

Răspunsul Administrației Prezidențiale la propunerea de decorare a Ionelei Prodan. Ultima dorință a Ionelei Prodan a fost să primească o medalie din partea Ministerului Culturii, a susținut Codrin Ștefănescu. Administrația Prezidențială a oferit, miercuri, mai multe precizări cu privire la propunerea de decorare a regretatei artiste. 

Ultima dorinţă a Ionelei Prodan a fost dezvăluită de politicianul Codrin Ștefănescu. Acesta a povestit în cadrul unei emisiuni tv, că artista a stat de vorbă cu el, înainte să intre în comă.

“Cu câteva zile înainte de a intra în comă, avea pierderi de memorie. M-a sunat de la spital. Am vorbit, “spune-i lui Liviu Dragnea că eu o să mă prăpădesc, dar vreau să primesc o diplomă de la Ministerul Culturii pentru toată cariera mea”. A fost ultima discuție coerentă”, a precizat Codrin Ștefănescu la un post TV.

Într-un comunicat transmis miercuri, Administrația Prezidențială precizează că Ministerul Culturii a transmis pe 18 martie o propunere de decoarare post-mortem a Ionelei Prodan cu Ordinul “Meritul Cultural”, care este analizată de către Cancelaria Ordinelor.

Președenția mai precizează că statul român a recunoscut meritele Ionelei Prodan, care a fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F – „Promovarea culturii”, „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare” (Decretul nr. 38/2004).

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede!
Recomandări

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede!

De asemenea, în anul 2002, Ionela Prodan a fost decorată pentru servicii excepționale aduse țării cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios”, Clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească şi universală” (Decretul nr. 977/2002), cea mai înaltă distincție care îi putea fi conferită.

În ceea ce privește Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Adminsitrația Prezidențială amintește faptul că acesta a mai fost acordat unor personalități precum actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Adrian Pintea, muzicienii Ana-Felicia Filip şi Dan Mizrahy, artiştii plastici Ioan Nemţoi, Cornel Brudaşcu şi Florin Ciubotaru, istoricii Panait I. Panait şi Eugen Denize etc.

Close
Închide
  Close