Mergi direct la conținut »
RATB devine Societatea de Transport Bucureşti SA. Care sunt avantajele schimbării
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > RATB devine Societatea de Transport Bucureşti SA. Care sunt avantajele schimbării

RATB devine Societatea de Transport Bucureşti SA. Care sunt avantajele schimbării

RATB devine STB, Societatea de Transport Bucureşti. Consiliul General Al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost de acord, în ședința de  joi, 22 februarie, cu reorganizarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni, ai cărei acţionari vor fi Municipiul Bucureşti, prin CGMB, şi judeţul Ilfov, prin Consiliul Judeţean.

Denumirea societăţii pe acţiuni va fi Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA. Totodată, societatea va prelua activul şi pasivul RATB. Capitalul social iniţial al STB SA este de 129.200.000 lei, din care 29.079.351 lei aport în natură, restul reprezentând aport în numerar, împărţit în 1.292.000 acţiuni nominative, în valoare nominală de 100 lei. CGMB va deţine 129 milioane lei (aport în numerar 99,9 milioane lei), iar CJ Ilfov 129.000 lei, aport în numerar.

Personalul din cadrul RATB va fi preluat şi reîncadrat pe aceleaşi funcţii, cu menţinerea tuturor drepturilor şi obligaţiilor de către STB, prevede proiectul.

Directorul general al RATB, Adrian Sorin Mihail, a fost mandatat pentru îndeplinirea tuturor formalităţilor privitoare la reorganizarea regiei în societate şi efectuarea menţiunilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Din Consiliul de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti vor face parte: Speranţa Cliseru, Adrian Sorin Mihail, Ionuţ Nicolae Cecoiu, Petrina Boiţă, Bogdan Alexandru Trifan, Mihai Petcu şi un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, care urmează să fie desemnat ulterior.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că prin transformarea în societate pe acţiuni a RATB se vor asigura condiţiile pentru o funcţionare mai eficientă, mai economică, cu o marjă de profitabilitate şi cu posibilitatea de participare la licitaţii şi de accesare a fondurilor europene.

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”
Recomandări

Lecții împotriva traficului de persoane cu copii de 13-14 ani în cea mai expusă zonă a României. „Până să fie cazul Caracal, directorii și profesorii nu erau foarte receptivi”

„Odată cu schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni, urmează a fi adus ca aport în natură la capitalul social, de către acţionarul majoritar, bunul imobil (teren şi construcţie) situat în Bucureşti, Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, care, în prezent, reprezintă sediul social al RATB”, se mai arată în expunerea de motive.

Gabriela Firea vrea să cumpere alte 400 de autobuze, după ce abia s-a încheiat licitația celor 400.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat luni, 19 februarie, că firma turcească Otokar a câștigat licitația organizată de PMB pentru cumpărarea a 400 de autobuze Euro 6.


CITEȘTE ȘI…

Andrei Munteanu, tânărul care a murit în accidentul din Ilva Mică. Studentul mai avea doi kilometri și ajungea acasă

O britanică și-a cheltuit toate economiile pe vacanțe de lux, după ce medicii au diagnosticat-o greșit. Credea că o să mai trăiască 5 ani


 

Close
Închide
  Close