Mergi direct la conținut »
Firma turcească Otokar a câștigat licitația. Primele autobuze Euro 6 vor circula prin București din vara acestui an
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Firma turcească Otokar a câștigat licitația. Primele autobuze Euro 6 vor circula prin București din vara acestui an

Firma turcească Otokar a câștigat licitația. Primele autobuze Euro 6 vor circula prin București din vara acestui an

Licitația privind cele 400 de autobuze Euro 6 s-a încheiat, iar primarul Gabriela Firea a anunțat astăzi câștigătorul. Este vorba de dintre firmele turcești Otokar Europe SA - Otokar Otomotiv.

De Delia Chilianu,

Valoarea achiziției este de 100 de milioane de euro, ceea ce înseamnă 250.000 de euro + TVA pentru un autobuz”, a declarat Gabriela Firea.

Conform cerințelor din caietul de sarcini, autobuzele sunt dotate la standarde europene: toate au instalații de aer condiționat, încălzire și ventilație, sunt dotate cu sistem modern de informare a călătorilor, pot fi monotorizate prin GPS, au acces facil pentru persoanele cu dizabilități.

Firma turcească Otokar a câștigat licitația. Autobuzele ce vor fi livrate au camere video în interior și în exterior

Firma turcească Otokar a câștigat licitația. Ce spune primarul Gabriela Firea

Gabriela Firea a anuțat, luni, 19 februarie, câștigătorul licitației| Foto: Dumitru Angelescu

În plus, Primarul Capitalei a mai spus că toate autovehiculele care vor fi aduse la București au supraveghere video la interior și exterior, sistem de taxare modern cu validatoare în dreptul fiecărei uși de acces, iar datele ( de la validatoare- n.r.) sunt transmise prin instalația radio la dispecerat. “Ne dorim ca în următoarele 132 luni să vină 300 de autobuze în București, prima livrarea urmând să aibă loc în această vară”, a declarat Gabriela Firea. Autobuzele le vor înlocui pe cele care sunt acum în stare tehnică deficitară.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Deși în bugetul pe 2018 al Primăriei Capitalei, apar credite bugetare doar 10 autobuze și 42 de autobuze electrice, edilul- șef a dat garanții că există bani suficienți pentru achiziția noilor autobuze: “Banii previzionați pentru această achiziție i-am avut și anul trecut, îi avem și anul acesta. Avem bani pentru achiziția celor 400 de autobuze Euro 6 și pentru achiziția celor 100 de autobuze electrice, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze și 10 de autobuze GNC (gaz natural comprimat)”.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO REPORTAJ/Școala de la cea mai mare altitudine din România are 24 de elevi. Doamna Mărioara e învățătoare acolo de 40 de ani!

REPORTAJ: „Fărşangul”, „Hodaiţele” sau „Sâlitul”, obiceiuri străvechi în satele din Alba de lăsatul Postului Paştelui

Close
Închide
  Close