Companiile ar putea majora tarifele până în 2011 doar în cazul în care nivelul veniturilor şi evoluţia inflaţiei o vor permite. Posibila majorare a preţului biletelor s-ar putea situa în intervalul 5 – 7 la sută.
„Deocamdată, nu ştim dacă biletele se scumpesc sau nu. Aşteptăm cifrele să vedem dacă îndeplinim condiţiile care ne permit, conform legii, să majorăm sau nu preţul la bilete”, a precizat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte.
Preţul biletelor de metrou a fost mărit cu mai mult de 12 luni în urmă, în mai 2009, cu şapte la sută.
RATB nu a modificat la 1 iulie preţul biletelor de călătorie cu transportul în comun, decizia urmând să fie luată în Consiliul General al Primăriei Bucureşti.
„Biletele sunt la acelaşi nivel şi la 1 iulie. O eventuală majorare va fi discutată în Consiliul General, dar, deocamdată, biletele nu se scumpesc”, a spus purtătorul de cuvânt al Regiei, Mihai Vlădărău.
Ultima scumpire a biletelor şi abonamentelor RATB s-a produs la începutul anului 2008, preţul unui bilet valabil pentru orice linie urbană fiind, la ora actuală, de 1,3 lei, iar cel al unui abonament lunar pe toate liniile 50 de lei.
Şi în cazul CFR Călători există discuţii pentru majorarea tarifelor, dar asta ar afecta inflaţia, iar Ministerul de Finanţe nu a aprobat încă cererea companiei, care vizează o majorare a preţurilor cu circa nouă la sută. Ultima creştere a preţurilor la biletele de tren, cu 8,1 la sută, s-a produs la 1 septembrie 2007.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro