MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 07:53

Războiul din Siria a provocat pagube de aproape 400 miliarde de dolari

Distribuie

Potrivit unei estimări realizate de ONU, războiul din Siria a provocat pagube de aproape 400 miliarde de dolari în cei șapte ani care au trecut de la izbucnirea sa, scrie AFP citat de Agerpres.

Miercuri, la Beirut, în cadrul unei întruniri a peste 50 de experţi sirieni şi internaţionali, reuniţi de Comisia Economică şi Socială a Naţiunilor Unite pentru Asia Occidentală (CESAO), a fost făcut public raportul pagubelor produse de conflictul din țara condusă de Bashar al-Assad.

În raport se arată că „volumul distrugerilor” este estimat la peste 388 miliarde de dolari (334 miliarde de euro), cifră care nu include 'pierderile umane'. În această categorie s-au calculat banii pierduși de pe urma dispariției unor persoane calificate ucise sau dispărute din cauza deplasărilor de populaţie.

Mai mult de jumătate din locuitorii Siriei s-au refugiat din ţară sau în interiorul ei în ultimii şapte ani, în timp ce conflictul a lăsat în urmă peste 350.000 de morţi.

Un raport complet privind impactul celor şapte ani de război urmează să fie publicat în luna septembrie, a indicat CESAO.


Citește și: EXCLUSIV / Mihaela Buzărnescu, prima declarație după accidentarea teribilă de la Montreal. Jucătoarea a părăsit terenul în scaun cu rotile


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii