Mergi direct la conținut »
Reacția Chinei, după ce Emmanuel Macron a propus o armată europeană. "Nu am fost niciodată o ameninţare"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacția Chinei, după ce Emmanuel Macron a propus o armată europeană. "Nu am fost niciodată o ameninţare"

Reacția Chinei, după ce Emmanuel Macron a propus o armată europeană. „Nu am fost niciodată o ameninţare”

Reacția Chinei, după declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron în legătură cu ideea unei armate europene şi necesitatea de a proteja continentul împotriva Chinei, a Rusiei şi chiar a Statelor Unite, nu a întârziat și chiar a fost una clară.

„Noi nu am fost niciodată o ameninţare pentru Europa, dar are dreptul de a-şi defini propria politică externă şi de apărare”, a declarat miercuri, 14 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, într-o conferinţă de presă.

Acesta chiar a precizat faptul că liderii europeni şi-au exprimat dorinţa de a coopera mai strâns cu Beijingul în aceste domenii.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru postul de radio Europe 1, preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat pentru ‘o adevărată armată europeană’.

De asemenea, el a amintit și de ameninţările de intruziuni în spaţiul cibernetic şi despre retragerea anunţată de SUA din Tratatul privind Forţele nucleare intermediare (INF), datând din anii ’80. ‘Trebuie să ne protejăm împotriva Chinei, a Rusiei şi chiar a Statelor Unite ale Americii’, a spus el.

Aceste declaraţii au fost considerate ‘foarte insultătoare’ de preşedintele american Donald Trump, însă au fost susţinute marţi, 13 noiembrie, de cancelarul german Angela Merkel, care la rândul său a pledat pentru crearea unei armate europene într-un discurs în Parlamentul European de la Strasbourg, relatează Agerpres.

  • FOTO – EPA

Citește și… EXCLUSIV | Noua politică de bagaje WizzAir şi Ryanair, pe masa Comisiei Europene. Bruxelles-ul monitorizează inclusiv situaţia din România


 

Close
Închide
  Close