MENIU CAUTĂ
05 Dec. 2018 19:23

Reacția ziaristului turc, anti-Erdogan, care riscă să fie extrădat din România: „Sunt acuzat de terorism, dar nu am omorât o muscă”

Distribuie

Kamil Demirkaya, jurnalistul turc cunoscut drept militant împotriva regimului lui Erdogan, a fost condus în faţa procurilor, miercuri, 5 decembrie, după ce autorităţile de la Ankara au cerut extrădarea sa. Bărbatul aşteaptă acum ca magistraţii Curţii de Apel Bucureşti să ia în discuţie solicitarea.

„În Turcia sunt acuzat de terorism, dar eu ca formaţie sunt profesor, cadru didactic, 11 ani în Turcia şi în afara Turciei am prestat această meserie, 8 ani de zile am profesat ca ziarist. Eu, în viaţa mea, nu-mi aduc aminte să fi omorât o muscă sau o furnică. Din păcate, sunt acuzat de terorism. Azi în urma solicitării autorităţilor din Turcia, autorităţile de aici au venit la domiciliul meu şi am urmat procedura legală”, a spus Kamil Demirkaya la Digi 24.

Jurnalistul locuiește în România de doi ani și deține un permis de ședere temporară, iar în luna noiembrie a acestui an chiar și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul Poliţiei Române, apoi la Parchetul General.

La ordinul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Fratele predicatorului Fethullah Gulen a fost condamnat pentru terorism.

Recent, Erdogan a criticat ţările UE: „Nu au dreptul să vorbească despre democraţie, dacă susţin terorismul”!

  • FOTO – Inquam Photos / Octav Ganea
  • VIDEO – Digi 24

Citește și… Conflict de interese de 3.600 de euro pe zi. Complexul Energetic Oltenia angajează fără licitaţie aceeaşi firmă pusă să recupereze datorii de la gigantul energetic


 

Citește mai multe despre extrădare, gulen și terorism pe Libertatea.

Comentarii