MENIU CAUTĂ

Băsescu, veste proastă pentru Dragnea şi Tăriceanu, chiar dacă moțiunea de cenzură a trecut: “Alianţa PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Deci, este normal să…”

Distribuie

Reacția lui Băsescu, după trecerea moțiunii de cenzură. Liviu Dragnea a reușit să răstoarne guvernul condus de Sorin Grindeanu, dar fostul președinte Traian Băsescu tot are o veste proastă pentru șeful PSD și pentru colegul său de coaliție, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Dragnea şi Tăriceanu, aţi pierdut! Fără voturile minorităţilor, moţiunea de cenzură nu ar fi trecut. Alianţa PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Deci, este normal să piardă şi guvernarea. Decizia este la Iohannis”, a scris Băsescu[asescu, pe pagina sa de Facebook.

Așadar, Guvernul Grindeanu a căzut, astăzi, după votul din Parlament. Luni, 26 iunie, vor avea loc consultări la Palatul Cotroceni, pentru noul premier. Ce nume sunt vehiculate.

Pentru ca moțiunea să treacă, era nevoie de 233 de voturi. PNL, USR, PMP și UDMR nu au votat moțiunea de cenzură, în timp ce minoritățile au votat „după conștiința fiecăruia”, așa cum anunțate și liderul minorităților, Varujan Pambuccian, înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură.

Primele declarații ale lui Liviu Dragnea, după ce moțiunea de cenzură a trecut în Parlament: „Am 4 variante de premier”

Sorin Grindeanu părăsește Guvernul României după 6 luni. Este o zi istorică, Guvernul Grindeanu fiind primul Executiv demis de propriul partid. Primele declarații ale lui Sorin Grindeanu, după ce a fost demis: „Sper ca votul de azi din Parlament să nu fie o mare greșeală”

Urmează ca PSD și ALDE să vină cu o nouă propunere de premier, cu care vor merge la președintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse, premierul nominalizat este „un tânăr de mare perspectivă, membru de partid”.

Citește și:

Citește mai multe despre Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Traian Băsescu, motiune și Moţiune de cenzură pe Libertatea.

Comentarii