„Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o țară intrată în Uniunea Europeană va fi amenințată în felul acesta, atât de brutal. Aceasta de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziții stabilite dinainte, o condamnare deja, înainte de a se studia probele, ca să spun așa, că am experiența asta nefericită”, a declarat președintele PSD, la Antena 3.

Liviu Dragnea a afirmat că au fost trimise documente, informaţii, dovezi la Bruxelles, dar „nimeni nu a avut niciun fel de reacţie, nu s-a spus concret care sunt articolele din legile justiţiei care afectează independenţa justiţiei”.

În comisia LIBE din Parlamentul European, Frans Timmermans a făcut apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal. El a avertizat că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei.

În aceeași intervenție, Liviu Dragnea a comentat și afirmațiile lui Frans Timmermans privind referendumul pentru familie. Mai exact, Prim-vicepreședintele CE a afirmat că susține valorile familiei, însă respinge homofobia şi nu doreşte ca aceste valori să fie folosite drept justificare pentru a stârni ura faţă de minorităţile sexuale.

„Nu cred că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spaţiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria”, a afirmat Dragnea.


Citește și:

EXCLUSIV/Aroganțe și extravaganțe la Budapesta! Trabucuri din rezerva lui Fidel Castro la nunta de 100.000 de euro a lui Borcea

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări