Mergi direct la conținut »
Reacția lui Iohannis, după ce Dăncila a anunțat mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Decizia aparține președintelui, guvernul să manifeste responsabilitate”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Reacția lui Iohannis, după ce Dăncila a anunțat mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Decizia aparține președintelui, guvernul să manifeste responsabilitate”

Reacția lui Iohannis, după ce Dăncila a anunțat mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Decizia aparține președintelui, guvernul să manifeste responsabilitate”

 Klaus Iohannis a reacționat, după ce Viorica Dăncila a anunțat azi,  mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Acesta susține că „decizia aparține președintelui, guvernul să manifeste responsabilitate”.

Viorica Dăncilă a anunțat că Ambasada României din Israel va fi mutată la Ierusalim. În prezent, reprezentanța diplomatică a statului român se află la Tel Aviv. Premierul României a făcut acest anunț oficial în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC) care se desfășoară în SUA

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorința de a-și revendica o decizie care nu aparține doar Guvernului României, așa cum dorește să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbește să facă anunțuri publice fără să existe o decizie în acest sens”, menţionează Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a adăugat că decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfăşoară în prezent şi doar cu avizul tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi al securităţii naţionale.

„Decizia finală aparţine preşedintelui României, care este, potrivit Constituţiei, titular al deciziilor de politică externă a României şi reprezentant al ţării noastre în plan extern”, se arată în comunicat.

Administraţia Prezidenţială susţine că nu a primit până în prezent analiza care a fost anunţată în repetate rânduri de Guvern.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis solicită, din nou, Guvernului şi prim-ministrului să manifeste responsabilitate în actul de guvernare.

 

Citește și:

DNA l-a chemat să le arate procurorilor „împărțirea la 3” pe Claudiu Georgescu, cel surprins de Libertatea când cerea șpagă din fonduri europene

Close
Închide
  Close