MENIU CAUTĂ

Reacția lui Tăriceanu, după condamnarea lui Liviu Dragnea: „Este o decizie în primă instanță”

Distribuie

Reacția lui Tăriceanu, după condamnarea lui Liviu Dragnea. Călin Popescu Tărcieanu, fost premier, liderul ALDE și președintele Senatului, a afirmat joi, 21 iunie, că a luat act de decizia ICCJ în dosarul „DGASPC Teleorman” și amintește că este o decizie în primă instanță.

„Am luat act de decizia Înaltei Curții de Casație și Justiție în dosarul „DGASPC Teleorman”.

Trebuie spus faptul că este o decizie în primă instanță, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumția de nevinovăție, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanței.

Indiferent de sentința definitivă, vreau să subliniez importanța continuării dezbaterii și adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor.

În același timp, vreau să îi asigur pe sutele de mii de români care au manifestat în Piața Victoriei, în ziua de 9 iunie, împotriva abuzurilor și pe milioanele de români care au votat în 2016 pentru un stat de drept, nu pentru „statul drepți”, că ALDE și PSD vor continua să promoveze acele reforme necesare pentru asigurarea reformării justiției și stoparea influenței nocive a statului paralel”, a scris Tăriceanu pe Facebook, după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul „DGASPC Teleorman”. Decizia nu este definitivă.

În același dosar, Bombonica Prodana scapă de închisoare. Fosta soție a lui Liviu Dragnea a primit doar amendă.


Citește și: O gafă a oficialilor români, la Euronews. Ambasadorul britanic, întâmpinat cu un steag scos din uz de două secole


Citește mai multe despre bombonica prodana, Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea, condamnare, dgaspc teleorman, iccj și Sentinţă pe Libertatea.

Comentarii