Mergi direct la conținut »
Reacția MAE, după atacul xenofob asupra unor români din Irlanda de Nord: "Astfel de acte de violenţă sunt inacceptabile"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacția MAE, după atacul xenofob asupra unor români din Irlanda de Nord: "Astfel de acte de violenţă sunt inacceptabile"

Reacția MAE, după atacul xenofob asupra unor români din Irlanda de Nord: „Astfel de acte de violenţă sunt inacceptabile”

Consulatul General al României la Edinburgh s-a autosesizat, în urma informaţiilor apărute în presă referitoare la ceea ce ar fi fost un atac motivat de ură împotriva a cinci cetăţeni români din Irlanda de Nord, în localitatea Monkstown, din zona urbană Newtownabbey, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea Agerpres.

Astfel, reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea, cetăţenia şi starea de sănătate a persoanelor afectate până în acest moment, nefiind înregistrate la nivelul oficiului consular solicitări de asistenţă în legătură cu acest eveniment.

Consulatul General al României la Edinburgh urmăreşte îndeaproape evoluţia anchetei deschise de poliţia locală şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în limitele competenţelor legale, mai precizează MAE.

„În context, precizăm că Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă întreaga încredere în demersurile autorităţilor britanice în vederea identificării celor vinovaţi şi a aducerii acestora în faţa justiţiei şi condamnă cu fermitate orice acţiune motivată de ură etnică, religioasă sau de altă natură, astfel de acte de violenţă fiind inacceptabile. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetăţenii români care au cunoştinţă de astfel de incidente să informeze atât autorităţile locale competente, cât şi reprezentanţele diplomatice şi consulare ale României în străinătate”, se arată în informarea transmisă sursei citate.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Edinburgh: +44 (0) 131 524 9491  /  +44 (0) 131 524 9492, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +44 (0) 795 185 8445.

Poliţia din Irlanda de Nord a demarat o investigaţie, după ce – în seara zilei de duminică, pe 6 ianuarie, cinci români au fost bătuți cu bestialitate în propria casă din Irlanda de Nord, potrivit „The Belfast Daily„.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

În acea seară, în jurul orei locale 20,20, mai mulţi bărbaţi au pătruns cu forţa într-o casă din zonă şi i-au agresat pe ocupanţi cu bâte de baseball. Cei cinci bărbaţi români, care se aflau în acel moment în casă, au suferit mai multe răni în urma incidentului, iar unul dintre ei a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii suspectează un atac rasist şi fac apel la oricine a fost martor al incidentului sau care deţine informaţii care pot contribui la investigaţie să contacteze poliţia din comitatul Antrim.

De asemenea, orice informaţii pot fi furnizate organizaţiei caritabile independente „Crimestoppers”, care este 100% anonimă şi le dă posibilitatea oamenilor să ia poziţie şi să combată infracţionalitatea, mai scrie publicația britanică.

Așa arată casa în care locuiau românii în urma atacului Citeşte întreaga ştire: Cinci români au fost bătuți cu bestialitate în propria casă din Irlanda de Nord:

Așa arată casa în care locuiau românii, în urma atacului

FOTO – BBC


Citește și… La două luni de la deces, fostul manechin Constantin Toma este încă la morgă. Mama tânărului crede în continuare că a fost ucis


 

Close
Închide
  Close