De Mihai Niculescu,

Zuckerberg este foarte atent cu informațiile confidențiale din interiorul companiei pe care o conduce și încearcă să limiteze efectele negative cât poate de mult.

De data aceasta însă, Zuckerberg nu numai că nu a negat scurgerea de informații de la o întâlnire care se voia secretă, ba chiar a și pus linkul cu dezvăluirile din presă pe contul său de Facebook, relatează Business Insider.

Transcriptul unei înregistrări audio a unei ședințe Facebook din luna iulie a apărut marți în publicația online The Verge. În ciuda atenției sale sporite pentru securitatea informațiilor din interior, Mark Zuckerberg a încurajat chiar dezvăluirea acestora, prin postarea sa de pe contul pe care îl deține pe Facebook.

Zuckerberg a spus despre transcriptul ședinței că este „necenzurat” iar discuțiile de atunci s-au purtat pe teme precum responsabilitatea socială și regulamentele interne. Dacă discuțiile tot au devenit publice, fondatorul Facebook și-a invitat cei 117 milioane de abonați să urmărească cum sunt abordate chestiunile sensibile în interiorul companiei.

„În fiecare săptămână avem sesiuni de întrebări și răspunsuri la Facebook, iar angajații mă pot întreba orice iar eu dau dovadă de transparență, pe tot felul de proiecte și alte chestiuni” a scris Zuckerberg în postare, referindu-se la informațiile ajunse în public.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

„Vă puteți uita dacă sunteți interesați să vedeți o versiune necenzurată despre ideile și gândurile mele pe care le-am comunicat angajaților pe mai multe subiecte precum responsabilitatea socială, dezmembrarea unor companii tech, Libra (noua monedă virtuală anunțată de Facebook, n.r.), precum și despre cum să faci ceea ce trebuie pe termen lung” a mai scris el.

Facebook, la fel ca și alți giganți ai internetului precum Google și Twitter, ține ședințe săptămânale cu toți angajații unde oricine poate întreba direct managerii despre chestiunile de interes.

De cele mai multe ori, directorii sunt foarte sinceri atunci în relația cu angajații și există o regulă generală ca tot ce s-a discutat în astfel de ședințe să nu fie dezvăluit publicului.

Un incident asemănător a avut loc în 2018, la o ședință Google, unde s-a discutat despre controversatele planuri ale companiei de a reintra pe piața chineză. Informațiile au apărut în New York Times, iar mulți angajați au fost foarte supărați de aceste dezvăluiri. Fondatorii Google nu au mai participat la ședințe luni bune după acest incident și au fost impuse măsuri sporite de securitate.

Citeşte şi:

„Polițistul și primarul zic că suntem jegoși. Dar suntem amărâți, nu jegoși”. Cazul elevei coborâte din autobuz: discriminare sau corectitudine politică?

Colectiv: justiție, nu privilegii! | Și alți români au fost infectați în spitale și merită tratament gratuit

Documente | Conducerea școlii dintr-un sat din Galați e acuzată că face bani pe spatele copiilor săraci. Refuzi să dai bani pe meditații, ești amenințat cu repetenția!

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre