Mergi direct la conținut »
Reacția NN, după ce ASF a amendat compania de asigurări. Mesaj important pentru clienții săi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reacția NN, după ce ASF a amendat compania de asigurări. Mesaj important pentru clienții săi

Reacția NN, după ce ASF a amendat compania de asigurări. Mesaj important pentru clienții săi

Reacția NN, după ce ASF a amendat compania de asigurări. Compania de asigurări NN a fost sancționată cu amendă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), după ce a avertizat că există discuții publice privind o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private.

Amenda este de 1% din capitalul social al companiei, adică 750.000 de lei. Totodată, Consiliul ASF a decis retragerea autorizării directorului general al companiei, Raluca Ţintoiu, şi amendarea acesteia cu 100.000 lei.

Ulterior, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a companiei, NN pensii explică ce s-a întamplat:

“Consiliul de administrație al NN Pensii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ulterior căreia a luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de noi în data de 11 aprilie 2017 către clienții care au declarat adresa de e-mail.

Așteptăm decizia oficială a ASF și ne arătăm toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm în cel mai scurt timp direcțiile de acțiune ale NN Pensii.

Reiterăm că intențiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie.

Apreciem faptul că Guvernul și Ministerul de Finanțe au avut o poziție recentă foarte fermă pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II.

Precizăm că aceste măsuri anunțate astăzi nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta”.

Close
Închide
  Close