MENIU CAUTĂ
27 Iul. 2018 15:00 , de Valentina Postelnicu

Reacția Opoziției, după ce Toader a respins propunerile pentru șefia DNA: ”E complicat să găseşti o Viorica Dăncilă, o marionetă perfectă”

Distribuie

Reacția Opoziției, după ce Toader a respins propunerile pentru șefia DNA: ”E complicat să găseşti o Viorica Dăncilă, o marionetă perfectă”, a transmis, vineri, preşedintele USR, Dan Barna. Și PNL îl acuză pe ministrul Justiției că Ministrul Justiției vrea să subjuge Justiția din România şi alege instabilitatea la DNA. 

Barna: „E complicat, într-un termen atât de scurt, să găseşti o Viorica Dăncilă, o marionetă perfectă

„E complicat, într-un termen atât de scurt, să găseşti o Viorica Dăncilă, o marionetă perfectă, fără înţelegerea realităţii şi fără conştiinţă, pe care să o pui şefă peste anticorupţie. Pentru că de asta are PSD nevoie. Nu şi România! Sper totuşi, speranţa moare ultima, ca ministrul Justiţiei să propună un şef DNA care să ducă mai departe munca Laurei Codruţa Kovesi. Şi după aceea să plece!”, a scris Barna, vineri, pe Facebook.

Și preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a declarat că ministrul Justiţiei, prin respingerea candidaturilor depuse la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a transmis semnalul că omul pe care îl doreşte în fruntea DNA nu s-a înscris la selecţie.

PMP: Ministrul Justiției a transmis semnalul că omul pe care şi-l doreşte în fruntea DNA nu s-a înscris la concurs

În opinia sa, nominalizarea pentru şefia DNA va fi anunţată când se va ajunge la un consens între Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Tudorel Toader.

„De data aceasta, domnul Tudorel Toader ne-a surprins prin faptul că nu a mai ţinut o prelegere de două-trei ore în care să nu ne spună nimic, a fost mult mai concis. A transmis semnalul că omul pe care şi-l doreşte în fruntea DNA nu s-a înscris la concurs, astfel trebuie citit anunţul. Cel mai probabil, îşi doreşte un urmaş al doamnei Kovesi care să corespundă criteriilor de înaltă exigenţă şi ale celor doi lideri care l-au înfipt în fruntea Ministerului Justiţiei şi, când va exista un consens Dragnea – Tăriceanu – Tudorel Toader, atunci va fi anunţat şi numele şefului DNA”, a afirmat Tomac, vineri, pentru AGERPRES.

PNL: Tudorel Toader se consideră împăratul Justiției!

PNL s-a lansat într-un atac dur la adresa lui Tudorel Toader.

”Ministrul Justiției vrea să subjuge Justiția din România şi alege instabilitatea la DNA. Niciuna din cele 4 candidaturi pe care le-a avut astăzi pe masă pentru funcția de procuror-şef al DNA, nu este pe placul ministrului, sau mai bine zis pe placul lui Dragnea. Având în vedere că toți candidații înscrişi aveau experiență în sistemul judiciar şi ar fi asigurat o continuitate pe aceeaşi linie de performanță ca în mandatul lui Koveşi, cel mai probabil, Toader aşteaptă o candidatură de genul Şerban Nicolae, care să pună DNA în slujba PSD-ului şi a condamnatului Liviu Dragnea!”, a scris deputatul PNl Gigel Știrbu, pe Facebook.

Niciun candidat pentru șefia DNA nu îndeplinește criteriile pentru acest post, consideră ministrul Justiției după interviuri maraton și pe fondul nemulțumirii demnitarului că nu s-au prezentat mai mulți procurori la interviu.

Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN MATI, GRECIA: Șefa echipei de voluntari: „Vom încerca să ajutăm până rămânem fără niciun strop de putere” / VIDEO

Citește mai multe despre Tudorel Toader, DNA - Direcția Națională Anticorupție, interviuri, ministrul justiției și opoziție pe Libertatea.

Comentarii