„Vom depune moţiune de cenzură, moţiunea de cenzură e şi mai aproape, vom intensifica negocierile asftel încât să mărim şansele de adoptare a unei moţiuni de cenzură. După demisia ministrului Afacerilor Europene, nu că ar fi fost pregătit acest Guvern pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE, după raportul MCV, după rezoluţia din Parlamentul European, devine din ce în ce mai evident că acest Guvern nu are capacitatea de a exercita în condiţii optime, în beneficiul României, preşedinţia Consiliului UE şi că este absolut necesară o schimbare de Guvern”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că moţiunea va fi depusă „în momentul cel mai potrivit”.

„Vom discuta cu orice parlamentar din actuala majoritate guvernamentală pe care îl putem convinge că este în interesul fundamental al României să pună punct acestui regim condus de Dragnea şi de Tăriceanu, care face un rău imens României. Orice formulă de guvernare este mai bună decât actuala formulă de guvernare, cu siguranţă”, a arătat acesta.

Barna: Acest Guvern Liviu Dragnea – PSD a reuşit să ducă România la marginea Europei

Şi liderul USR, Dan Barna, spune că „Guvernul PSD târăşte România în afara Europei”, el cerând demisia cabinetului.

„Acest Guvern Liviu Dragnea – PSD a reuşit să ducă România la marginea Europei. În momentul de faţă suntem evident şi explicit şi după Bulgaria, iar pasul următor este în afara Europei. Acest guvern trebuie să plece şi cerem demisia acestui guvern. USR este dispus, şi probabil în zilele următoare vom discuta cu toată Opoziţia, să depunem moţiunea de cenzură necesară şi deja obligatorie pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei. Nu mai suntem cumva în zona mai dinspre margine, suntem şi după Bulgaria, în spatele nostru nu mai este nimeni”, a afirmat Barna, la Parlament.

El a adăugat că Guvernul a transformat România în ruşinea Europei.

„Acest guvern a transformat România în An Centenar în ruşinea Europei, acest Guvern a umilit statul român astăzi, o dată în plus, când vedem că instituţiile europene, consecvente cu mesajul pe care îl primim de doi ani aproape, ne spun că, prin ceea ce face Liviu Dragnea şi Guvernul PSD, România este în afara cadrului democratic şi este în afara aceea ceea ce înseamnă o familie europeană, alături de care noi considerăm şi USR consideră că România trebuie să fie”, a mai spus Barna.

Tomac: Actuala guvernare este în total contrasens în relaţia cu Bruxelles-ul

Şi Eugen Tomac, liderul PMP, spune că semnalul transmis de la Bruxelles este unul fără precedent la adresa României şi arată că actuala Putere a trecut linia roşie.

Preşedintele Partidului Mişcarea Popular consideră că acest avertisment se poate transforma în unul mai dur dacă Guvernul nu va ţine cont de recomandările pe care le-a primit ţara noastră.

„Faptul că actuala guvernare este în total contrasens în relaţia cu Bruxellesul o putem observa şi din cartonaşul roşu ridicat astăzi, care se poate transforma într-un avertisment mult mai dur dacă Guvernul României nu va ţine cont de toate recomandările pe care le-a primit ţara noastră”, a precizat Eugen Tomac, referindu-se atât la raportul CE privind MCV, cât şi la rezoluţia adoptată în Parlamentul European privind statul de drept în România.

România a fost criticată dur de Comisia Europeană și raportul MCV pentru ultimele 12 luni a fost cel mai virulent din ultimii 10 ani.

Vicepreședintele Frans Timmermans a anunțat că țării noastre i s-au adăugat 8 cerințe suplimentare prin care România să-și dovedească dorința de a continua spre ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Citeşte şi: Rana din inima noastră. Bătrâna de 79 de ani pasată între familie și spital arată gradul de cinism la care au ajuns atât oamenii, cât și instituțiile

Urmărește-ne pe Google News