Mergi direct la conținut »
Reacţia Opoziţiei, la bugetul de stat pe 2019. PNL: "Se bazează pe niște ficțiuni!" USR: "Un buget al minciunii şi al aducerii României în criză"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Reacţia Opoziţiei, la bugetul de stat pe 2019. PNL: "Se bazează pe niște ficțiuni!" USR: "Un buget al minciunii şi al aducerii României în criză"

Reacţia Opoziţiei, la bugetul de stat pe 2019. PNL: „Se bazează pe niște ficțiuni!” USR: „Un buget al minciunii şi al aducerii României în criză”

Opoziţia critică proiecţia bugetară pe 2019, anunţată de Ministerul Finanţelor Publice. Liderul liberalilor, Ludovic Orban, spune că avem un "buget science-fiction", în timp ce USR consideră că este un "buget al minciunii şi al aducerii României în criză".

De Valentina Postelnicu,

Liderul PNL Ludovic Orban spune că ceea ce a prezentat Guvernul este „un buget science-fiction pentru că se bazează pe niște ficțiuni”, respectiv o rată a inflației de 2,8.

„Să ne aducem aminte că rata anuală a inflației care era aproape zero în momentul în care PSD-ALDE s-au instalat la guvernare a ajuns la un nivel extrem de ridicat, 5,4 rata anualizată și la ora actuală este 4,6 rata anualizată în condițiile în care leul s-a prăbușit, în condițiile în care vor avea loc scumpiri în lanț datorate creșterii costurilor cu energie electrică, cu gazul natural. Evident că vom avea un puseu inflaționist și evident că rata inflației propusă în acest buget, respectiv 2,8% este science-fiction, este o minciună”, a spus liderul PNL.

Preşedintele Ludovic Orban mai spune că, deşi cursul de schimb euro-leu este 4,76, în proiectul de buget este stabilit un euro 4,67.

„Este o minciună gogonată pentru că tendința va fi de slăbire în continuare a leului pentru că fenomenele negative care se petrec în economie, cu siguranță vor afecta și puterea leului și implicit vor duce la continuarea scăderii leului în raport cu euro. De asemenea, tot ca o premisă falsă este și creșterea economică de 5,5%. Cum poți să îți asumi o asemenea creștere economică de 5,5% în condițiile în care toate prognozele făcute de instituții internaționale de prestigiu indică o creștere economică de maxim 4% deși, cel mai probabil, această creștere economică nu va depăși 3,5%. Ori este clar că toate cifrele sunt puse din burtă în aceste condiții, toate cifrele incluse în buget reprezintă niște minciuni, așa cum au reprezentat și în bugetele pe anii anteriori, în special sumele alocate pentru investiții și sumele alocate pentru educație reprezintă niște minciuni”, a mai spus el.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

În ceea ce privește programul de înzestrare al Armatei, PNL afirmă că „Guvernul nu și-a îndeplinit obligațiile, pentru că nu a avut capacitatea să cheltuiască 2% din PIB pentru Apărare, pentru susținerea programului de înzestrare, iar toate procedurile de achiziții sunt blocate”.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

USR: „Veniturile pe care se bazează acest buget sunt aberante”

„Veniturile pe care se bazează acest buget sunt aberante”, a transmis liderul USR Dan Barna, arătând că aceste venituri prognozate nu pot fi realizate, la fel cum nu se poate realiza creşterea economică de peste 5%, aşa cum îşi propune Executivul. „”Un buget al minciunii şi al aducerii României în criză”, a arătat el.

„Matematica nu iese, mai ales pe partea de venituri”, a transmis şi deputatul Claudiu Năsui, de la USR. El a arătat că investiţiile cu care se laudă Guvernul nu se realizează în decursul anului.

Despre partea de cheltuieli, Năsui a arătat că este o creştere mare a cheltuielilor cu personalul, de la stat, cu 20%. „Guvernul a prognozat să ia zero lei din taxa pe lăcomie”, a mai spus deputatul USR, precizând căo variantă luată în calcul ar fi că Guvernul ia în calcul să renunţe la această măsură.

„Se taie la DNA, cu 6% şi se taie la DIICOT”, au mai atras atenţia cei de la USR.

Citeşte şi: Medici inventați cu 9 dolari în reclamele pentru produse ce promit vindecare miraculoasă! Din 1.000 de suplimente alimentare care intră anual pe piață, Ministerul Sănătății a verificat publicitatea a doar 25!

Close
Închide
  Close