De Ștefan Pană,

„Vă anunț încă de pe acum, că dacă Guvernul Spaniei nu va impune măsuri mai austere în decursul următoarelor zile în sensul să se interzică în mod clar prin lege oficierea slujbelor, atât eu cât și colegii mei preoți, răspândiți în Peninsula Iberică, vom face slujbe pentru românii din comunitățile lor”, spune preotul.

„Eu și credincioșii mei am respectat întru totul măsurile impuse de legea spaniolă pentru ceremoniile religioase din această perioadă. Articolul 11 din Decretul 463/2020 emis de Guvernul Spaniei în seara zilei de sâmbătă 14 martie pentru reglementarea stării de alarmă, permite oficierea slujbelor în condițiile menționate de mine în mesajul de Whatsapp trimis credincioșilor”, spune preotul, într-un drept la replică transmis ziarului.

Preotul Vasile Băltărețu susține că spațiul din biserică este suficient de mare pentru ca cei enoriașii să poată păstra o distanță de doi metri unul față de celălalt.

„Legea spaniolă prevede ca distanța dintre persoane să fie de doar 1 metru, dar eu, ca să fiu mai precaut, am îndemnat să stea la o distanță și mai mare. Cu toate acestea, la Sfânta Liturghie săvârșită în ziua de duminică 15 martie, au participat cca. 40 de persoane, care au respectat în mod exemplar prevederile legale în vigoare”, afirmă Vasile Băltăreţu.

Redăm mai jos comunciatul integral trimis de preotul Vasile Băltărețu:

drept la replica preot vasile baltaretu
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite