De Andreea Radu, Daniel Stanciu,

Profesoara de limba română Cristina Tunegaru a relatat ieri, pe pagina ei de Facebook, cum o elevă din clasa a VII-a, din comuna Petrăchioaia, a fost jignită și i s-a interzis să mai urce în microbuzul școlar după ce, la urcare în mașină, a trântit ușa.

Contactat de reporterul Libertatea, secretarul Primăria Petrăchioaia, județul Ilfov, a negat cele întâmplate, spunând că nimeni nu i-a interzis fetiței să circule cu autobuzul școlar.

„Problema e mult mai complexă. Nu i s-a interzis domne’ să circule. Sunteți informat greșit. Nu i-a interzis nimeni să intre în microbuzul școlar. Microbuzul școlar e un bun al tuturor. Nu al elevei respective. Al tuturor copiilor, inclusiv al ei. Și trebuie să le îngrijim ca atare”, a spus Ninel Ioniță.

Întrebat despre scena în care fetița ar fi trântit ușa autobuzului școlar, secretarul primăriei a răspuns: „Nu știu ce să vă spun. Eu acum am văzut că vreți să faceți un caz din asta. O să facem o cercetare și vedem despre ce este vorba”.

Ninel Ioniță a mai spus că șoferul microbuzului „este un băiat exemplar” care „are grijă de mașină, are grijă de copii” și „este un om calm”, adăugând că el nu crede că „un om cu caracterul lui ar putea jigni pe cineva”.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Secretarul primăriei a insistat că nu crede cele întâmplate și că îl va întreba și pe șofer despre această situație.

Libertatea a solicitat punctul de vedere al primarului comunei Petrachioaia,
Mihai Dobre, dar, până la ora publicării acestei știri, nu am primit un răspuns.

Consiliului pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD),
Csaba Asztalos, a declarat pentru Edupedu.ro că instituția s-a autosesizat în cazul elevei de 13 ani.

„Am discutat cu colegii de dimineață, s-a constituit dosar, care este în lucru. Se vor cita părțile, adică învățătoarea, școala, primarul și este posibil să dispunem o investigație”, a spus Asztalos, precizând că membrii ai CNCD vor merge la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat, potrivit Edupedu.ro.

Președintele CNCD a adăugat că, în cazul în care se constată discriminare, primarul riscă amendă contravențională, care merge până la 30.000 de lei.

Și președintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, a declarat că a luat legătura cu Ministerul Educației, la nivelul căreia există o comisie împotriva segregării.

Citeşte şi:

Pedofili străini în România. Elveţianul care a abuzat şase copii şi a primit 3 ani şi jumătate de închisoare. Își ducea victimele la mare și consumau împreună aurolac

Cum arată micul dejun al medicilor de gardă de la „Nasta”: un crenvurst și unt! Firma de catering e abonată la contracte cu instituții publice conduse de PSD

Mama sportivei care l-a acuzat pe asistentul medical de la CSM Ploiești că pipăie handbalistele minore confirmă că mai există o plângere pe numele bărbatului: „Copilul acela a rămas traumatizat pe viață”

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată
HOROSCOP

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată