MENIU CAUTĂ

Reacția SUA, după doborârea avionului militar rusesc în Siria: „Sunt necesare soluţii permanente, paşnice şi politice”

Distribuie

După ce Moscova a anunțat primele măsuri, după doborârea avionului militar rusesc în Siria, a apărut și reacția SUA. Astfel, secretarul de stat american Mike Pompeo (FOTO) şi-a exprimat marţi, 18 septembrie, ''durerea în legătură cu moartea echipajului avionului rusesc doborât'' accidental în Siria de către regimul de la Damasc în cursul unui raid aerian israelian, relatează Agerpres.

Accidentul nefericit survenit ieri (luni, 17 septembrie – n.r.) ne reaminteşte necesitatea de a se ajunge la soluţii permanente, paşnice şi politice în conflictele numeroase şi complicate din regiune, precum şi pericolul erorilor de calcul tragice”, din cauza numărului mare de protagonişti prezenţi pe teren în Siria”, a afirmat Pompeo într-un comunicat.

Acesta ”subliniază necesitatea presantă” de ”a pune capăt tranzitării provocatoare de către Iran a armelor periculoase prin Siria”, a adăugat el.

În comunicatul său, Pompeo nu a evocat raidul aerian israelian. Potrivit Moscovei, armata siriană viza aparate israeliene când a doborât din greşeală un avion militar rus, omorându-i pe toţi cei 15 membri ai echipajului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis, marţi, că ţara sa va continua să acţioneze împotriva prezenţei iraniene în Siria.

Războiul din Siria a provocat pagube de aproape 400 miliarde de dolari.


Citește și: Elicopterul vedetă din filmele cu Rambo a fost modernizat! În premieră, cea mai recentă variantă a fost adusă în Europa și ar putea fi asamblată la Brașov


 

Citește mai multe despre Mike Pompeo, Vladimir Putin, avion, Moscova și Rusia pe Libertatea.

Comentarii