MENIU CAUTĂ
20 Dec. 2016 01:17

Reacţii internaţionale după atentatul din Piaţa de Crăciun din Berlin

Distribuie

Atentat în Piaţa de Crăciun din Berlin. 12 persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun. SUA au condamnat atacul, în timp ce preşedintele francez a transmis condoleanţe poporului german.

Statele Unite ale Americii au fost primele care au condamnat atacul din Berlin, în urma căruia nouă persoane au fost ucise.

„Statele Unite condamnă cu fermitate ceea ce pare să fie un atentat la Piaţa de Crăciun din Berlin, care a ucis şi rănit zeci de persoane. Transmitem gândurile şi rugăciunile noastre familiilor celor ucişi şi sperăm la recuperarea rapidă a celor răniţi. Cxprimăm de asemenea sincere condoleanţe poporului şi guvernului Germaniei. Am luat legătură cu oficialii germani şi suntem pregătiţi sp oferim ajutor. Germania este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai noştri şi luptăm împreună împotriva celor care ne ameninţă vieţile”, a tranmis Departamentul de Stat al SUA.

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a dat vina pe „teroriştii islamişti” pentru „masacrul” din Berlin. „ISIS şi teroriştii islamişti continuă să-i măcelărească pe creştini în comunităţile lor şi lăcaşele de cult. Aceşti terorişti şi reţelele lor regionale şi mondiale trebuie să fie exterminate, o misiune pe care o vom duce alături de partenerii noştri”, a transmis Donald Trump, deşi nicio grupare islamistă nu a revendicat până acum atacul.

Un mesaj de condoleanţe a venit din partea preşedintelui francez Francos Hollande. „Îmi exprim solidaritatea şi compasiunea canceralului Angela Merkel, poporului german, familiilor şi victimelor din Berlin”, a transmis Hollande.

Angelino Alfano, minstrul de Externe italian, s-a arătat şocat de evenimentele din Berlin, pe care le-a catalogat drept atentat terorist.

 

Citește mai multe despre Francois Hollande, Atentat, Berlin și camion pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii