Mergi direct la conținut »
Cu datorii de peste 25 de milioane de euro, Realitatea TV intră în faliment, după ce instanța a respins planul de reorganizare. Cozmin Gușă: „A fost o lovitură de baros”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cu datorii de peste 25 de milioane de euro, Realitatea TV intră în faliment, după ce instanța a respins planul de reorganizare. Cozmin Gușă: „A fost o lovitură de baros”

Cu datorii de peste 25 de milioane de euro, Realitatea TV intră în faliment, după ce instanța a respins planul de reorganizare. Cozmin Gușă: „A fost o lovitură de baros”

Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, ca societatea Realitatea Media să intre în faliment, la 7 ani și jumătate de când a intrat în insolvență. În ultimii ani, datoriile Realitatea TV către bugetul de stat au ajuns la aproape 127 de milioane de lei, adică peste 25 de milioane de euro. 

De Octavian Cojocaru,

Decizia a fost luată de judecătorii Secției a VI-a civila a Curții de Apel București, care au respins planul de reorganizare propus de Realitatea Media SA, societate care administrează postul de televiziune Realitatea TV. Informația a fost confirmată, luni seară, și de patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă.

ANAF contestase la Curtea de Apel planul de reorganizare ale societății Realitatea Media, iar instanța a decis în favoarea instituției.

Hotărârea Curții de Apel:

„Soluția pe scurt: Admite recursul. Modifică în parte sentința recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrarii în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menține în rest dispozițiile sentinței recurate. Irevocabilă.
Document: Hotărâre 291/2019 01.04.2019″.

Gușă: „Nu ne așteptam ca instanța să dea dreptate unor oameni care batjocoresc statul român”

Cozmin Gușă, patronul postului, a criticat decizia instanței, în timpul emisiunii „Legile puterii”, moderată de Denise Rifai la Realitatea TV.

„Veste șoc! Domnul Dragea și cei din statul paralel și-au văzut visul cu ochii. În această seară, în urmă cu o oră, au obținut o decizie de intrare în faliment a Realitate Media. În acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea a reușit să obțină acest lucru în instanță. Noi tot speram că instanța să nu dea această decizie”, a spus acesta.

Gușă îi acuză de această situație pe Liviu Dragnea și pe Florian Coldea.

„Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, despre care tot vorbesc de atâtea luni și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în această seară, în urma cu o oră, să obțină o decizie la cererea ANAF, definitivă, de intrare în faliment a Realitatea Media”, a spus Cozmin Gușă.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

„Ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea și Ponta, în acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Coldea, au reușit să obțină decizia în instanță, care este una neașteptată pentru noi. Ne așteptam ca instanța să dea dreptate unui demers corect făcut de noi, și nu de a da satfisfacție unor oameni care batjocoresc statul român”.

„Filmul pe scurt este așa: noi am obținut un plan de reorganizare, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor, după ce ANAF-ul lui Dragnea refuzase celălalt plan prin care ne angajam să plătim total datoriile la stat. Printr-o decizie corectă, ar fi fost aprobat celălalt plan, care ne dădea posibilitatea să plătim debitorii pe care îi avem, în condițiile în care toate cifrele de reducere de cheltuieli, personal, venituri, erau în regulă”, a spus Cozmin Gușă.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Patronul Realitatea TV susține că, în ultimele trei săptămâni, conturile societății au fost blocate, „pentru a nu putea plăti nici utilitățile, nici salarii” și că „s-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM”.

„Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deși chiria era plătită la zi. Pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros, deși aveam un plan de reorganizare aprobat, care putea să mearga foarte bine pentru următorii doi ani”, a mai spus Gușă.

Realitatea TV a intrat în insolvență în septembrie 2011, iar de-a lungul timpului datoriile Realitatea Media către bugetul de stat, plus asigurări sociale, șomaj și sănătate au crescut. Dacă la momentul intrării în insolvență, Realitatea Media avea datorii la stat de 36 de milioane de lei, în 2018 acestea au ajuns la aproape 127 de milioane de lei (în jur de 26,4 milioane de euro), potrivit site-ul Supervizor.ro.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

Rareș Bogdan: „Am sperat până în ultima clipă că e o glumă de 1 aprilie”

Fost realizator al emisiunii „Jocuri de putere” la Realitatea TV, acum candidat la alegerile europarlamentare din partea PNL, Rareș Bogdan a aflat vestea desprea intrarea în faliment a postului de televiziune în timp ce se afla în direct la Mădălin Ionescu Show, o emisiune difuzată în direct online.

„Nu vreau să cred. Sunt 7 ani de viaţă pentru mine. Eu am sperat până în ultima clipă că e o glumă de 1 aprilie. A confirmat Cozmin? O să-l sun şi eu în pauză. Mi se pare groaznic. Înainte de campania electorală, este o lovitură groaznică. Înseamnă că vom asista pentru prima dată în istoria alegerilor din România la momentul în care toată presa va juca într-o singură direcţie. Realitatea TV a fost alternativa. Are publicul ei, a însemnat altceva. E o mizerie de nedescris şi o mare, mare lovitură dată presei”, a declarat Rareş Bogdan, care a părăsit postul de televiziune luna trecută, odată cu intrarea în politică.

Fotografie principală: Inquam Photos / Octav Ganea


VIDEO/ Talismanul lui Helmuth Duckadam. Fostul portar, care azi împlinește 60 de ani, păstrează de jumătate de secol păpușa primită de la bunica

Close
Închide
  Close