De Dragoș Tănase,

„Considerăm că această decizie a fost cea mai bună pentru a ne întări hotărârea de a ne rezolva problemele în cadrul democraţiei şi al Dreptului şi pentru a lăsa voinţa poporului să arbitreze”, a declarat Erdogan, într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor partidului său.

În opinia sa, anularea scrutinului va permite „anularea îndoielilor privind alegerile de la Istanbul” şi „întărirea democraţiei noastre”.

Declaraţia sa vine la o zi după decizia Înaltei Comisii Electorale (YSK) de a anula alegerile locale de la Istanbul, câştigate la 31 martie de candidatul comun al mai mult partide de opoziţie, Ekrem Imamoglu. Locuitorii Istanbulului sunt chemaţi din nou la urne, pentru a-şi alege primarul, la 23 iunie.

Decizia YSK, criticată puternic de opoziţie, care o consideră un „puci împotriva votului”, a fost luată după ce preşedintele Erdogan şi partidul său islamo-conservator AKP au denunţat „nereguli masive” la scrutin.

Erdogan, care a reacţionat marţi pentru prima dată în public la decizia YSK, a respins criticile opoziţiei. El a declarat că alegerile din martie din Istanbul au fost afectate de „corupție organizată” și de nelegalitate și că decizia de a relua votarea a fost un pas important spre consolidarea democrației.

Într-un discurs adresat parlamentarilor de la partidul AK din parlament, Erdogan i-a atacat pe oamenii de afaceri care critică reluarea scrutinului, spunând că ar trebui să știe care e locul lor, potrivit Reuters.

„Elementele pe care le-am furnizat noi sunt extrem de solide (…) şi nu pot fi respinse”, a afirmat el, făcând referire la numeroasele sesizări depuse de AKP la YSK în ultimele săptămâni.

„Credem sincer că alegerile au fost marcate de abuzuri comise în mod organizat”, a adăugat el, vorbind despre „o uzurpare a voinţei populare”.

FOTO: Hepta


Citește și:

Curtea Constituțională a Turciei a decis că au fost încălcate drepturile a doi jurnaliști, critici la adresa președintelui Erdogan

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile