MENIU CAUTĂ

Reciclezi și câștigi! Vrei să scapi de electrocasnice şi de telefoane mobile vechi? Ce e de făcut ca să ai şi un beneficiu de pe urma lor

Distribuie

Scapă de telefonul mobil vechi şi iei nişte bani

Cu siguranţă că mulţi au acasă telefoane mobile vechi, care zac uitate în sertare. Cum la vânzare, pe diverse site-uri, interesul pentru un celular vechi e zero, mai există o şansă de a scăpa de el şi a lua şi ceva bani. www.buybackmobile.ro este un site unde poţi vinde mobilul vechi, dar nu numai.
Compania cumpără şi componente de telefoane mobile la kilogram, dar şi plăci de bază de la calculatoare vechi.
Spre exemplu, pentru un kilogram de componente de telefoane mobile primeşti în schimb 27 de lei, în vreme ce pentru un kilogram de componente de plăci de bază, 43 de lei. Firma se ocupă de colectarea de la domiciliu.
Tot ce ai de făcut e să intri pe site, să identifici, spre exemplu, marca şi modelul de telefon la care vrei să renunţi, să afli valoarea lui cash şi apoi www.buybackmobile.ro se ocupă de restul.

Scapă de aparatura veche fără efort

Ai baterii uzate, becuri, neoane, unul sau mai multe aparate electrice sau electrocasnice defecte şi nefolositoare – adică deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Fă un gest simplu şi responsabil – scapă corect de aparatele electrice şi electronice vechi sau stricate cu ajutorul Patrulelor de Reciclare din Bucureşti sau din judeţul tău.
Dacă sunt deşeuri electrice mari şi grele (frigidere, maşini de spălat vase sau rufe, congelatoare etc.), sună la telverde 0800.444. 800 (apel gratuit în toate reţelele de telefonie) şi o echipă a Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec va veni să le ridice gratuit de la domiciliul tău sau de la locul tău de muncă. Precizează că predai deşeurile electrice în contul Patrulei de Reciclare din judeţul tău.

Buy-back şi la produse pentru copii

O celebră companie de produse destinate exclusiv copiilor, Chicco, desfăşoară un program buy-back în România.
Spre exemplu, părinţii care vor să schimbe căruciorul copiilor sau scaunul auto vechi pot merge în orice magazin şi primesc 25% reducere la următorul produs achiziţionat. Mai multe detalii, pe www.chicco.ro

Reduceri sau bani pe electrocasnice şi telefoane mobile

Programul buyback e în defsăşurare la retaileri şi operatori de telefonie mobilă din România. Altex şi Flanco sunt doi dintre aceştia, Flanco oferind 100 de lei pentru orice obiect electrocasnic vechi.
De partea cealaltă sunt Orange şi Vodafone, care oferă reduceri importante. În ce priveşte aparatura electrică şi electronică, unele hipermarketuri primesc toate tipurile de aparate: frigider, maşină de spălat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, calorifere, aspiratoare, aparate de aer condiţionat, filtre de cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile şi fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc.
În funcţie de clasa din care face parte deşeul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se oferă 0,8 lei/kg pentru un frigider, 0,6 lei/kg pentru fier de călcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile.

Ce înseamnă buyback pentru telefoane la operatori?

  • intri pe site-ul operatorului tău de telefonie şi îţi evaluezi terminalul în funcţie de marcă, model şi starea de funcţionare a acestuia.
  • mergi cu telefonul la operator şi în schimbul lui primeşti un voucher cu valoarea corespunzătoare evaluării.
  • cumperi un telefon cu abonament nou, prelungire de contract sau fără contract şi plăteşti parţial cu ajutorul voucherului.

Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail [email protected]

Comentarii