De Alina Vlad,

Scapă de aparatura veche fără efort

Ai baterii uzate, becuri, neoane, unul sau mai multe aparate electrice sau electrocasnice defecte şi nefolositoare – adică deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Fă un gest simplu şi responsabil – scapă corect de aparatele electrice şi electronice vechi sau stricate cu ajutorul Patrulelor de Reciclare din Bucureşti sau din judeţul tău.
Dacă sunt deşeuri electrice mari şi grele (frigidere, maşini de spălat vase sau rufe, congelatoare etc.), sună la telverde 0800.444. 800 (apel gratuit în toate reţelele de telefonie) şi o echipă a Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec va veni să le ridice gratuit de la domiciliul tău sau de la locul tău de muncă. Precizează că predai deşeurile electrice în contul Patrulei de Reciclare din judeţul tău.

Buy-back şi la produse pentru copii

O celebră companie de produse destinate exclusiv copiilor, Chicco, desfăşoară un program buy-back în România.
Spre exemplu, părinţii care vor să schimbe căruciorul copiilor sau scaunul auto vechi pot merge în orice magazin şi primesc 25% reducere la următorul produs achiziţionat. Mai multe detalii, pe www.chicco.ro

Reduceri sau bani pe electrocasnice şi telefoane mobile

Programul buyback e în defsăşurare la retaileri şi operatori de telefonie mobilă din România. Altex şi Flanco sunt doi dintre aceştia, Flanco oferind 100 de lei pentru orice obiect electrocasnic vechi.
De partea cealaltă sunt Orange şi Vodafone, care oferă reduceri importante. În ce priveşte aparatura electrică şi electronică, unele hipermarketuri primesc toate tipurile de aparate: frigider, maşină de spălat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, calorifere, aspiratoare, aparate de aer condiţionat, filtre de cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile şi fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc.
În funcţie de clasa din care face parte deşeul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se oferă 0,8 lei/kg pentru un frigider, 0,6 lei/kg pentru fier de călcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile.

Ordonanța militară nr. 8, cu măsuri pentru Paște. Piețele rămân deschise, magazinele își pot prelungi programul. Avertisment pentru noaptea de Înviere
Recomandări

Ordonanța militară nr. 8, cu măsuri pentru Paște. Piețele rămân deschise, magazinele își pot prelungi programul. Avertisment pentru noaptea de Înviere

 

Ce înseamnă buyback pentru telefoane la operatori?

  • intri pe site-ul operatorului tău de telefonie şi îţi evaluezi terminalul în funcţie de marcă, model şi starea de funcţionare a acestuia.
  • mergi cu telefonul la operator şi în schimbul lui primeşti un voucher cu valoarea corespunzătoare evaluării.
  • cumperi un telefon cu abonament nou, prelungire de contract sau fără contract şi plăteşti parţial cu ajutorul voucherului.

Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail [email protected]

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie