De la primul caz de coronavirus, din 3 martie, numărul infectărilor din Chile a urcat constant, ajungându-se în acest moment la 73.997 cazuri și 761 de decese. Sunt 18 milioane de locuitori în țara sud-americană.

Capitala Santiago de Chile concentrează 90% din cazurile din țară, fiind considerată focarul epidemiei, astfel că este în carantină. Autoritățile medicale se folosesc de izolare, combinată cu o testare în masă, dar s-a ajuns la o explozie de cazuri în ultimele săptămâni. Sunt 7 milioane de locuitori în capitala statului Chile.

Printre pacienți sunt și doi miniștri, dar aceștia se simt bine.

“Am fost informat că testul COVID-19 pe care l-am făcut în urmă cu câteva zile s-a dovedit pozitiv. Din fericire, nu am simptome până acum”, a anunţat ministrul pentru lucrări publice, Alfredo Moreno, în vârstă de 63 de ani, pe contul său de Twitter, arată AFP și Agerpres.

Ministrul energiei, Juan Carlos Jobet, de 44 de ani, este și el infectat cu coronavirus.

Alţi trei miniştri, care au fost în contact cu persoane contaminate şi s-au plasat în carantină preventivă, au fost depistaţi negativ şi şi-au reluat activităţile.

Însă, săptămâna trecută, trei senatori chilieni au fost depistaţi pozitiv, astfel că s-a ajuns la închiderea Senatului. Activitatea a continuat prin videoconferinţă.

Mai este și o deputată contaminată.

Sursa foto: EPA

Citeşte şi:

Autocarele care i-au abandonat pe cei 36 de srilankezi pe Aeroportul Otopeni sunt deținute de familia unui secretar de stat liberal de la Transporturi, numit de Ludovic Orban

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

Cum moare un om plimbat o noapte cu ambulanța, fără să aibă COVID-19. „Urletul te tăia, trecea prin tine”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate