Mergi direct la conținut »
Guvernul taie banii ”Statului Paralel”. Rectificarea bugetară, negativă pentru Iohannis și servicii
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul taie banii ”Statului Paralel”. Rectificarea bugetară, negativă pentru Iohannis și servicii

Guvernul taie banii ”Statului Paralel”. Rectificarea bugetară, negativă pentru Iohannis și servicii

Guvernul taie banii ”Statului Paralel”. Rectificarea bugetară va fi negativă în ce privește sumele alocate Administrației Prezidențiale, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul de Pază și Protecție. Sunt instituții pe care Liviu Dragnea le-a criticat în repetate rânduri și le-a numit drept Statul Paralel.

De Sorina Ionaşc,

Deși rectificarea bugetară este, per ansamblu, una anunțată ca fiind pozitivă, sunt și instituții cărora li se taie din bugete. Pe lista neagră a Guvernului au intrat, de data aceasta, ministerele Economiei, Energiei, Dezvoltării, Ministerul de Externe, al Turismului al Mediului, al Apelor și Pădurilor, al Tineretului și al Cercetării.

Bugete tăiate vor avea și SRI, SIE, SPP, STS și Administrația Prezidențială, instituții pe care președintele PSD le-a criticat și le-a indicat drept Statul Paralel.

De altfel, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat joi, la sediul Guvernului, cu miniștrii de resort, despre rectificarea bugetară.

Cine primește mai mulți bani

Bugetele vor fi suplimentate la ministere-cheie, unde sunt necesari bani de salarii și pensii. Astfel, pe lista Guvernului, domeniile care vor primi mai mulți bani sunt: Sănătate, Muncă, Educație, Transporturi, Agricultură și Ministerul de Interne.

Și administrația publică locală va primi bani în plus, asta după ce mai multe primării s-au plâns de încasări mai mici ca urmare a reducerii impozitului pe venituri de la 16 la 10%.

”Avem o sumă mult mai consistentă față de 2016. După primele 7 luni din acest an, specialiștii apreciază că PIB ul va crește până la 945 miliarde lei. Deficitul bugetar ne menținem ținta de 2,97% din PIB”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la Guvern.

Close
Închide
  Close