Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea declară război Statului Paralel. ”Va fi zdrobit! Nu mă mai sperie nimeni”. Modificarea Codului penal prin OUG, în planul PSD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liviu Dragnea declară război Statului Paralel. ”Va fi zdrobit! Nu mă mai sperie nimeni”. Modificarea Codului penal prin OUG, în planul PSD

Liviu Dragnea declară război Statului Paralel. ”Va fi zdrobit! Nu mă mai sperie nimeni”. Modificarea Codului penal prin OUG, în planul PSD

Liviu Dragnea declară război Statului Paralel. Președintele PSD a anunțat, după ședința PSD, că ”Statul Paralel va fi zdrobit” și că nu îi este teamă de nimeni. Liviu Dragnea i-a nominalizat pe președintele Klaus Iohannis, șefa DNA, dar și șefii serviciilor, Lucian Pahonțu și Eduard Hellvig. Ca atare, PSD va adopta, cel mai probabil, ordonanță de urgență pentru modificarea Codului penal.

De Sorina Ionaşc,

”Am asistat la o execuție în masă. A trebuit să fie condamnați nouă oameni ca să se justifice și condamnarea mea. Rămân președinte al PSD, rămîn la conducerea majorității parlamentare. Am decis să fim mult mai fermi și mai radicali. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonțu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici alții. Obiectivele mele rămân aceleași: programul de guvernare să fie pus în practică, și va fi pus, iar statul paralel, așa cum îl numim noi, să fie zdrobit, și va fi zdrobit”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței PSD.

Într-o declarație scurtă, de mai puțin de 10 minute, șeful PSD a sugerat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului Penal.

”Îmi pare rău că s-a lungit adoptarea Codurilor. Abordarea mea, de a avea o procedură corectă, în Parlament, a fost greșită, pentru că orice lege este atacată, este retrimisă, doar-doar până atunci reușesc să dea Guvernul jos. Îmi cer iertare acum miilor de români care unii stau în pușcărie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți prin tribunale pe același articol și alții la DNA, și mai sunt și alții care nici nu știu că au dosare”, a adăugat Liviu Dragnea.

Președintele social-democraților a venit însoțit de liderii partidului, care și-au reafirmat susținerea pentru Liviu Dragnea. Liderul PSD a refuzat să răspundp la întrebările jurnaliștilor.

Ședința paralelă a PSD


Liderii social-democrați au decis să-l susțină pe Liviu Dragnea, într-o ședință paralelă, departe de jurnaliști, cărora li s-a interzis accesul în zona în care s-au reunit pesediștii.

La final, după aproape cinci ore de discuții cu liderii PSD, conducerea partidului a adoptat o rezoluție de susținere atât a lui Liviu Dragnea, cât și a pașilor următori ai partidului.

De altfel, surse din PSD au precizat pentru Libertatea că sentința lui Liviu Dragnea nu încalcă nici măcar criteriile de integritate ale PSD.

Close
Închide
  Close