De Daniel Măgureanu,

REFERENDUM CRIMEEA. Potrivit unui comunicat remis duminică seară de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a declarat: „România consideră ilegal referendumul în curs de desfăşurare în Crimeea şi nu va recunoaşte rezultatele acestuia în condiţiile în care Curtea Constituţională a Ucrainei a declarat neconstituţională organizarea referendumului privind separarea Peninsulei Crimeea de Ucraina, iar preşedintele interimar al Ucrainei, domnul Oleksandr Turcinov, a semnat decretul de anulare a declaraţiei de independenţă a acesteia.”
„Rezultatul previzibil şi lipsit de fundament legal al actualului referendum îl reprezintă «anexarea» Crimeei. Solicităm Federaţiei Ruse să acţioneze în relaţia cu Ucraina în conformitate cu Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite şi cu principiile de drept internaţional, inclusiv prin prevederile Memorandumului de la Budapesta. Susţinem independenţa, integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei şi sprijinim reglementarea crizei pe cale diplomatică”, mai spune Traian Băsescu, conform Mediafax.
Uniunea Europeană a catalogat referendumul din Crimeea „ilegal şi ilegitim”, şi a anunţat că va adopta sancţiuni luni, potrivit AFP. Conform rezultatelor luate duminică odată cu primele ieşiri de la urne, locuitorii din Crimeea au aprobat cu 93% din voturi alipirea peninsulei ucrainene la Rusia.
Citeşte şi:  REFERENDUMUL DIN CRIMEEA. Locuitorii au aprobat cu 93% din voturi alipirea la Rusia, conform unui sondaj făcut la ieşirea de la urne Parlamentul din Crimeea a votat independenţa faţă de Ucraina  

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu