MENIU CAUTĂ

Comunicatul Casei Regale despre moartea Regelui Mihai

Distribuie

Casa Regală a anunțat printr-un comunicat că Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la ora 13, la reședința sa din Elveția. Principesa Maria s-a aflat la căpătâiul Majestății Sale până în ultima clipă.

Redăm comunicatul integral al Biroului de Presă al Majestății Sale Regele:

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13  (ora României), la reședința privată din Elveția.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteță Sa Regală Principesa Maria.  În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei Române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.  Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Nouă Catedrala Arhiepiscopală și Regală.

La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte.

Începând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile.

Condoleanțe pot fi transmise online la adresa https://www.familiaregala.ro/mesaje/

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în față intrării principale.

Comentarii