„În căutarea noastră de noi răspunsuri în aceste timpuri moderne, prefer în ce mă priveşte reţetele încercate, cum ar fi să se vorbească cu respect şi să se respecte punctele de vedere diferite, să se caute un numitor comun şi să nu se uite imaginea de ansamblu”, a fost declarația care a stârnit atâtea controverse.

Regina a fost prezentă, joi, la Women’s Institute și a ținut un discurs în fața celor prezenți. Monarhul a vorbit despre valorile acestei organizații, enumerând „răbdarea, prietenia, o abordare comunitară puternică şi luarea în considerare a nevoilor celorlalţi”.

„Pentru mine, aceste abordări sunt atemporale şi le recomand tuturor”, a adăugat ea, adresându-se membrilor.

Afirmațiile reginei Elisabeta a II-a au fost interpretate în Marea Britanie ca o referire la tensiunile care marchează dezbaterea privind punerea în aplicare a ieşirii ţării din Uniunea Europeană, programată pentru 29 martie.

Regina manifestă o strictă neutralitate pe plan politic, discursul tradiţional de Crăciun fiind una dintre rarele ocazii pentru a-şi exprima public opiniile personale, scrie Agerpres.


Citește și: INTERVIU EXCLUSIV cu Cristina Neagu, după operația la genunchi. Cum își petrece timpul când nu este la recuperare