Mergi direct la conținut »
Theresa May va prezenta Planul B pentru Brexit, pe 29 ianuarie. Parlamentul va decide ce se întâmplă în continuare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Theresa May va prezenta Planul B pentru Brexit, pe 29 ianuarie. Parlamentul va decide ce se întâmplă în continuare

Theresa May va prezenta Planul B pentru Brexit, pe 29 ianuarie. Parlamentul va decide ce se întâmplă în continuare

Premierul Theresa May va prezenta Parlamentului pe 29 ianuarie Planul B al Acordului Brexit. Camera Comunelor urmând să voteze în acea zi noul proiect al liderului de pe Downing Street 10.

Parlamentul britanic va dezbate şi vota pe data de 29 ianuarie planul B al acordului Brexit care va fi prezentat de premierul Theresa May, a anunţat joi liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, citat de presa britanică.

”O zi întreagă de dezbateri pe baza moţiunii vor avea loc marţi 29 ianuarie, apoi va fi supusă votului camerei”, a transmis Leadsom, care a spus că va transmite luni următorii paşi de parcurs.

May va trebui să găsească în următoarele zile un Plan B după ce  o majoritate zdrobitoare a respins acordul pentru Brexit negociat de May cu Bruxellesul, care nu-i mulţumeşte nici pe eurosceptici şi nici pe eurofili.

Acordul cu Uniunea Europeană (UE) pentru Brexit a fost respins marţi seara, pe 15 ianuarie, cu 432 de voturi la 202 – fără precedent în istoria parlamentară a regatului. Mai mult, 118 deputaţi din cadrul majorităţii conservatoare au votat împotriva documentului.

Mai mulți miniştri le-au transmis oamenilor de afaceri, într-o conferinţă telefonică, că se pregătește o moţiune pentru a amâna procesul legat de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona privind ieşirea din Uniunea Europeană

Cei mai importanți liderii ai Uniunii Europene (UE) au reacționat după ce Parlamentul de la Londra a respins acordul premierului Theresa May privind Brexitul.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, anunță că a luat notă „cu regret” de respingerea acordului pentru Brexit de Parlamentul britanic și cere Regatului Unit să își clarifice intențiile cât de repede posibil.

Donald Tusk a transmis că, dacă un acord este imposibil, şi dacă nimeni nu vrea să nu existe niciun acord, atunci „cine va avea în cele din urmă curajul să spună care este singura soluţie pozitivă?”.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon spune că Theresa May ar trebui să oprească procesul de ieșire a Marii Britanii din UE și să organizeze un nou referendum, în urma eșecului din Parlament.


Citește și: 4 ore de lucru, dar salariu întreg. Angajații care au în îngrijire bătrâni beneficiază de anumite facilități


 

Close
Închide
  Close