Mergi direct la conținut »
Restricții auto în Capitală, în weekend, pentru evenimentele "Dinner in the sky", "Iubim 2 Roți" & "Maratonul bicicliștilor" și "Simfonia Apei"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Restricții auto în Capitală, în weekend, pentru evenimentele "Dinner in the sky", "Iubim 2 Roți" & "Maratonul bicicliștilor" și "Simfonia Apei"

Restricții auto în Capitală, în weekend, pentru evenimentele „Dinner in the sky”, „Iubim 2 Roți” & „Maratonul bicicliștilor” și „Simfonia Apei”

În acest weekend vor avea loc mai multe evenimente în centrul Capitalei, ceea ce va duce la unele restricții de circulație. Acolo unde acestea nu vor exista, șoferii trebuie să circule cu precauție, iar pietonii să respecte obligațiile pe care le au.

De Dragoș Tănase,

“Dinner in the sky”

Astfel, sâmbătă, 25 mai, între orele 10.00-23.00, se va desfășura evenimentul “Dinner in the sky”, pe Bd. Magheru nr. 5-7, în parcarea adiacentă hotelului Lido.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, începând cu ora 00.30, se va restricționa traficul pe Str. Benjamin Franklin, segmentul cuprins între Str. Nicolae Golescu și Bd. Magheru.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, iar în intervalul orar restricţionat să evite deplasarea în zonă.

La rândul lor, pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

„Iubim 2 Roți”

Tot pe 25 mai se va desfăşura evenimentul pentru conştientizarea opiniei publice cu privire la mersul pe două roţi Parada moto-mopede și biciclete „Iubim 2 Roți”.

Astfel, motocicliştii şi mopediştii se vor deplasa între orele 13.00 – 14.00 pe traseul: parcarea din fața Gării Băneasa – Fântâna Miorița – Piața Presei Libere (pe deasupra pasajului) – Șos. Kiseleff – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Piața Mihail Kogălniceanu – Pod Opera – Splaiul Independenței – Șos. Grozăvești – Clubul Quantic.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Totodată, între orele 14.30 – 15.30, bicicliștii se vor deplasa pe același traseu.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, cu respectarea regulilor de circulație și a semnificației semnalelor polițiștilor rutieri.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;
  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;
  • să respecte semnalele polițiștilor rutieri;
  • să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de participanţi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.
Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

„Maratonul bicicliștilor”

În aceeași zi, dar între orele 15.00-17.00, se va desfășura un eveniment sportiv, constând într-un marș cu biciclete pe următorul traseu: Piața Constituției – Bd. Unirii – Piața Unirii zona fântâni – Piața Alba Iulia (zona Băncii BCR) punct final.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, cu respectarea normelor rutiere.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de biciclişti şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

“Simfonia Apei”, în Piața Unirii – Fântâni Unirii

În perioada 24-26 mai, cu începere de la ora 21.00, se va desfășura, din nou, evenimentul cultural “Simfonia Apei” în Piața Unirii – Fântâni Unirii.

Prima reprezentație din acest ana a vut loc în weekend-ul 4-5 mai (VIDEO). Aceste spectacole se vor derula, în fiecare weekend, de vineri până duminică, până la finalul lunii octombrie.

În zilele de 24, 25 și 26 mai se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Rute ocolitoare:
– Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;
– Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;
– Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;
  • să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia.
  • să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate.

Și în acest caz, pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Show-ul este la a doua sa ediţie, după ce anul trecut Primăria Capitalei a redeschis cele 44 de fântâni reabilitate de Apa Nova, cu echipamente de ultimă generaţie.

Fântânile bucureştene din Piaţa Unirii au fost redeschise în 2018, după un amplu proces de reabilitare desfăşurat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, care spune că sunt primele fântâni din Europa ce beneficiază de astfel de echipamente.


Citește și:

Referendum 2019 pentru justiție. Unde poți vota și care sunt procedurile pentru votul din 26 mai


 

Close
Închide
  Close