Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Important pentru șoferii din București! Restricții de circulație începând de mâine și în perioada sărbătorilor de iarnă. Pe unde nu se va circula și care sunt rutele ocolitoare

Important pentru șoferii din București! Restricții de circulație începând de mâine și în perioada sărbătorilor de iarnă. Pe unde nu se va circula și care sunt rutele ocolitoare

Restricțiile rutiere din zona Târgului de Crăciun din București vor dura până pe 27 decembrie. Măsura a fost luată pentru că în Piața Constituției vor avea loc mai multe evenimente cultural-artistice, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, potrivit unui comunicat al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, se va restricționa traficul rutier în zilele de 14, 15, 16, 20-27 decembrie 2018, între orele 17.00 – 23.30 pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brătianu și Piața Constituției (inclusiv cele două bretele adiacente acesteia).

Gradual, în cazul în care va fi un aflux mare de spectatori, în zilele de spectacol, se va restricționa traficul rutier și pe Bd. Libertății, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Având în vedere cele mai susmenționate, precum și din rațiuni de securitate, se vor amplasa 3 treceri pentru pietoni temporare, în perioada 30 noiembrie 2018 – 01 ianuarie 2019, în zona Pieței Constituției și anume: 2 treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

Rute ocolitoare:

  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;
  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl. Independenţei;
  • Calea Călăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor;
  • Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.
Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul
Recomandări

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. Cine i-a luat locul

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zonă în perioada  menţionată, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră şi semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Târgul de Crăciun din București a fost deschis pe 30 noiembrie, odată cu aprinderea luminițelor de Crăciun, chiar de Sf. Andrei și cu o zi înainte de Centenarul Marii Uniri și Ziua Națională a României. Iată câteva ponturi și sfaturi utile pentru Târgul de Crăciun București. Să aveți neapărat cash și haine groase!

Harta cu restricțiile rutiere din zona Târgului de Crăciun din București

Harta cu restricțiile rutiere din zona Târgului de Crăciun din București (FOTO: brigadarutiera.ro)

GALERIE FOTO – Facebook.com


Citește și… „Ingredientul” secret care se folosea acum 120 de ani pentru un gust desăvârșit. Un gram de praf de pușcă în cârnații de Burdujeni


 

Close
Închide
  Close