Quesadilla / VIDEO
Ingrediente: 500 g piept de pui, 4-5 foi de tortilla, 300 g cașcaval, 2-3 linguri ulei de măsline, o ceapă, sare, piper, boia de ardei dulce, 200 g ciuperci, oregano, usturoi granulat
Preparare: se încinge bine uleiul, apoi se pune în tigaie carnea tăiată cubulețe și condimentată cu sare, piper, boia, usturoi, după gust. Se amestecă sporadic și se gătește puiul, apoi se pune într-un bol. Se mai adaugă puțin ulei și se călește și ceapa tăiată fin, apoi ciupercile tocate. Se condimentează și se lasă pe foc până se călesc. Se ia o foaie de tortilla, se pune un rând de cașcaval ras pe jumătate, apoi bucățele de pui și amestecul de ceapă cu ciuperci și cașcaval. Se pliază foaia, se unge cu ulei, pe amble părți și se rumenește într-o tigaie antiaderentă câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se servesc calde cu salată sau sosuri, după gust.
Ciorbă
Ingrediente: două pulpe de pui, un morcov, o ceapă, două gălbenuşuri, 200 g smântână, o ceaşcă de orez, sare, piper, pătrunjel, suc de lămâie
Preparare: pulpele de pui se pun la fiert într-o oală cu 3 l de apă, sare şi piper. Se lasă la fiert şi se spumează. Ceapa se taie solzişori, iar morcovul cubuleţe. Când carnea este fiartă se scoate şi se lasă la răcit. Legumele se pun în apa în care a fiert carnea împreună cu orezul spălat şi se lasă până se înmoaie. Carnea se taie cubuleţe şi se adaugă legumele, se condimentează şi se mai fierbe împreună 10 minute. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de lemn cu puţină sare, apoi se adaugă smântâna şi se omogenizează foarte bine. Peste ele se pune cu polonicul, în fir subţire, zeama, amestecând continuu, până ajunge aproape la aceeaşi temperatură cu ciorba, apoi se toarnă amestecul, în fir subţire, peste supă, amestecând fără încetare. Se serveşte cu pătrunjel şi se acreşte cu zeamă de lămâie.
Penne
Ingrediente: un piept de pui, 300 penne, 400 g roșii în sos de roșii, o ceapă, 2 căței de usturoi, piper, sare, ulei de măsline, pătrunjel
Preparare: se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește ușor într-o tigaie mai mare, tip wok. Pieptul de pui se taie cuburi și se pune peste ceapă. Se pune un praf de sare și unul de piper. Când pieptul își schimbă culoarea, se adaugă roșiile tăiate cu sosul lor și o ceșcuță de apă și se lasă să fiarbă încet, 10 minute. Se dă focul mic și se lasă să se formeze sosul și să se gătească bine pieptul. Între timp, se pun pastele la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se fierb 6-7 minute, cât să fie al dente. Se scot pastele cu o paletă și se pun în tigaie peste sosul cu pui. Înainte de a adăuga pastele în tigaie, se toacă mărunt cățeii de usturoi și se pun în sos. Se amestecă ușor, astfel încât pastele să fie cuprinse de sos. Deasupra se presară frunze proaspete de pătrunjel. Se lasă câteva minute înainte de servire, pentru ca pastele să absoarbă din sos.
Vezi şi rețete cu piept de pui!