Pulpă de curcan la cuptor cu mere și scorțișoară

Reţeta pentru 4 persoane: pulpă de curcan dezosată 800g, unt 100g, mere 200g, scorţişoară 2 batoane, busuioc proaspăt, sare şi piper, ulei de măsline.
Pulpa de curcan se desface pe o folie de plastic şi se crestează cu cuţitul încercând să întindeţi carnea cât puteţi de mult. Nu bateţi pulpa, ci doar o desfaceţi din cuţit. Presaraţi sare şi piper, puţin ulei de măsline. După ce le spălaţi, curăţaţi merele de coajă şi de seminţe, le tăiaţi cuburi mici şi le asezaţi pe centrul pulpei de curcan. Peste mere radeţi batonul de scorţişoară şi puneţi şi busuiocul întreg. Rulaţi pulpa de curcan şi daţi folia de plastic deoparte. Dacă vreti şi vă este mai uşor, puteţi folosi sfoara de bucătărie pentru a lega pulpa, după care o băgaţi la cuptor la 180C, timp de 45 de minute. Acoperiţi cu folie de aluminiu şi asiguraţi-vă că aveţi cuptorul încins când introduceţi pulpa de curcan. Ca garnitură, puteţi folosi legume natur, orez fiert sau piureuri de legume.

Piftie de curcan

Ingrediente: 2 aripi de curcan, 1 pulpa inferioară, 1 ceapă mare (sau 2 potrivite), 1 morcov mare (sau 2 potriviţi), 2 căpăţâni mari de usturoi (sau 3 normale), un plic de gelatină, 5 litri apă, sare se adăugă ca la orice mâncare, spre sfârşit, când e carnea aproape fiartă.
Mod de preparare: 1. Se pune carnea la fiert, împreună cu ceapă şi morcovul, în circa 7 litri de apă. Se dă focul mare şi se spumuieste bine vasul, apoi se dă focul încet şi se lăsa aşa circa 3 ore. Semnul că a fiert carnea este când aceasta se desprinde de pe os (se vede foarte bine la pulpa inferioară). Atunci se adăugă sarea, după gust. Trebuie să mai rămână circa o treime din apă în urma fierberii.
2. După ce a fiert, carnea este scoasă, lăsată la răcit, apoi tăiată bucăţele şi pusă în vase (boluri, tăvi, etc). Se poate pune şi morcovul fiert, tăiat rondele…
3. În momentul în care apa în care a fost carnea devine călduţă se pune în ea usturoiul şi se scot morcovul şi ceapă.
TIPS: se pune o picătură de apă din cratiţă pe degete. Dacă este lipicioasă, nu trebuie să-i mai adăugaţi gelatină. Dacă doriţi să-i puneţi şi gelatină, atunci aceasta trebuie preparată într-un pahar cu apă rece şi adugata în apă călduţă (să nu fie fierbinte, căci se opăreşte gelatină).
4. Ultima operaţiune înainte de punerea în vase este „vânturarea” (adică apa se mută dintr-o oală în alta de vreo 3 ori, pentru „limpezire”)
5. Apoi apa se trece prin strecurătoare şi se pune în vasele cu carnea şi se lasă la răcit.

Ton amenințător al Rusiei legat de acuzațiile de imixtiune în alegerile din România: „Recomandăm presei și politicienilor să nu ne implice”
Recomandări
Ton amenințător al Rusiei legat de acuzațiile de imixtiune în alegerile din România: „Recomandăm presei și politicienilor să nu ne implice”

Salată boeuf

Ingrediente: 4-5 cartofi fierţi în coaja, 400 g carne vită, 4-5 morcovi întregi, un borcan de 800 g gogoşari în oţet, un borcan 800 g castraveţi în oţet
Maioneza: 2 gălbenuşuri fierte, un gălbenuş crud, o lingură cu muştar clasic, sare, piper, 3/4 litru de ulei, zeamă de la jumătate de lămâie.
Mod de preparare: Salata iese mai gustoasă dacă facem maioneza în casă. Se amestecă ingredientele cu mixerul şi punem ulei puţin câte puţin, amestecând în aceeaşi direcţie. Vom folosi cam 3/4 dintr-un litru de ulei. Când mai avem de adăugat puţin ulei, ne oprim şi turnam zeamă de la o jumătate de lămâie, puţin câte puţin, amestecând continuu. Turnam şi restul de ulei şi apoi punem maioneza la rece.
Fierbem în coajă 4-5 cartofi. Carnea de vită o fierbem separat, cam 300-400g, iar când e aproape gata adăugăm la fiert 4-5 morcovi întregi, curăţaţi înainte de coajă şi jumătate de ţelină. Când legumele şi carnea au fiert, le scoatem din oala şi le lăsăm la răcit. Între timp vom tăia cubuleţe mici castraveţi şi gogoşari în oţet, câte un borcan de 800g din fiecare, de preferat din cămară proprie. Îi punem într-un tifon curat şi scurgem bine de tot de zeamă.
Cartofii îi decojim şi îi tăiem cubuleţe mici, morcovii, ţelina şi carnea urmează la rând. Într-un castron mare amestecăm toate legumele tăiate cu maioneză, fiecare pune după gust, apoi aşezăm salata pe un platou şi o decoram frumos.

Miting pro-Europa în Piața Universității din București, cu 3 zile înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale
Recomandări
Miting pro-Europa în Piața Universității din București, cu 3 zile înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale

Păstrăv aromat la cuptor

Ingrediente: 1 păstrăv,2 linguri cu virf de unt, 3-4 rosii, 3 ardei grasi, o lamaie, 6-7 linguri de ulei, 2-3 catei de usturoi, 2 cepe, patrunjel, sare, piper, cimbru, 1 pahar mic cu vin.
Mod de preparare: Pentru pastrav aromat la cuptor se curata si se spala pestele, se taie in bucati potrivite, se pune intr-o tava emailata, se presara cu sare, cimbru, piper, apoi se asterne ceapa taiata felii subtiri, combinata cu felii de rosii si de ardei. Se adauga usturoiul (mujdei), patrunjelul tocat si felii de lamaie fara coaja. Deasupra, se toarna uleiul si vinul. Se da vasul la cuptor, cu foc potrivit, timp de 40-50 de minute. Daca se pune pestele intreg, in interior se presara piper, cimbru si mujdei de usturoi si se umple cu ierburi aromate.

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Miting pro-democrație în București. Mii de oameni participă la un maraton civic despre libertate | LIVE
Știrileprotv.ro
Miting pro-democrație în București. Mii de oameni participă la un maraton civic despre libertate | LIVE
Halucinant! Cristela, soția lui Călin Georgescu, a declarat că femeile care își critică soții vor suferi de cancer: „Cele mai multe femei au cancer și tumori. Pentru că au exclus, au anihilat, au castrat bărbatul”
Viva.ro
Halucinant! Cristela, soția lui Călin Georgescu, a declarat că femeile care își critică soții vor suferi de cancer: „Cele mai multe femei au cancer și tumori. Pentru că au exclus, au anihilat, au castrat bărbatul”
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Libertateapentrufemei.ro
Celebrul actor și prezentator de la PRO TV s-a despărțit, după 18 de ani, de femeia cu care are 3 copii. Iar asta nu e tot
Cele 4 lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Nicolae 2024. Se spune că vei fi lovit de ghinion dacă nu respecți această regulă
FANATIK.RO
Cele 4 lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Nicolae 2024. Se spune că vei fi lovit de ghinion dacă nu respecți această regulă
Donatella Versace, de nerecunoscut la 69 de ani. Cum arată acum designer-ul, după noile operații estetice. FOTO
Elle.ro
Donatella Versace, de nerecunoscut la 69 de ani. Cum arată acum designer-ul, după noile operații estetice. FOTO
'Suntem văzuți ca o țară de nebuni!' Romina Gingașu, românca măritată cu moștenitorul Ferrari, cea mai dură reacție la adresa lui Călin Georgescu
Unica.ro
'Suntem văzuți ca o țară de nebuni!' Romina Gingașu, românca măritată cu moștenitorul Ferrari, cea mai dură reacție la adresa lui Călin Georgescu
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Călin Georgescu s-a întâlnit de două ori cu Dughin, omul care ne-a ameninţat că vom face parte din Rusia. Influenţa Moscovei la alegerile din România
Observatornews.ro
Călin Georgescu s-a întâlnit de două ori cu Dughin, omul care ne-a ameninţat că vom face parte din Rusia. Influenţa Moscovei la alegerile din România
Horoscop 6 decembrie 2024. Leii au la dispoziție o zi generoasă, cu o tendință clară de a reveni la gândurile bune și la intențiile frumoase
HOROSCOP
Horoscop 6 decembrie 2024. Leii au la dispoziție o zi generoasă, cu o tendință clară de a reveni la gândurile bune și la intențiile frumoase

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI