Polițiștii fac cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare. Conform unor surse judiciare citate de ziare.com, membrii clanului urmau să organizeze un botez, însă poliția le-a stricat petrecerea. Unul dintre membrii clanului a încercat să fugă în momentul în care i-a văzut pe mascați. S-a oprit după ce polițiștii a tras un foc de avertisment.

  • În urma perchezițiilor, a informat Poliția Capitalei, oamenii legii au ridicat 24 de arme albe: cuțite, macete ori săbii și 10 obiecte contondente (bâte, bastoane telescopice, box metalic), un pistol tip airsoft, precum și 152.000 de euro, 38.250 de dolari și 8.020 de lire sterline. De asemenea, au fost ridicate și bijuterii din aur.

Se ocupă cu trafic de persoane de 25 de ani!

Cristian Mitrache, zis Sadoveanu, 45 de ani, a dat numele clanului care și-a început activitatea infracțională la mijlocul anilor 90, în Tunari, județul Ilfov, cu traficul de carne vie. 

A fost reținut cel suspectat că a comandat moartea lui Pian! Cum a ajuns clanul Sadoveanu sub ochii poliției, una dintre cele mai temute grupări infracționale din România?
Cristian Mitrache, zis Sadoveanu, 45 de ani

Supranumiți și “Belgienii”, membrii grupării au “evoluat” de la infracțiuni de tâlhărie și proxenetism la trafic de droguri. De la nivelul unui clan care a început prin a controla prostituția în comunele limitrofe Capitalei, a reușit să se impună și în Capitală, inițial și cu ajutorul rudelor din clanul Duduianu. Acum, unul dintre interlopii “Sadoveanu” e bănuit de cealaltă grupare că a comandat uciderea lui Emi Pian.

Și-au început “opera” în Tunari, cu proxenetism

Cazierul interlopului Cristian Mitrache e unul stufos și a început cu acțiuni de lipsire de libertate și proxenetism:

  • 1996. Mitrache fost condamnat la doi ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi proxenetism. A fost eliberat după un an şi trei luni de temniță, conform Adevărul
  • 2000. Mitrache e fost acuzat de lipsire de libertate, proxenetism și viol, după ce a răpit două fete dintr-o discotecă din Herăstrău, şi a fost condamnat la şase ani de închisoare. Operațiunea, botezată de autorități “Luna”, s-a declanșat după ce proxeneții trăseseră cu pistoalele în forțele de poliție venite să salveze o femeie sechestrată.

Traficul de heroină,”Serenada” și Columbia”

După eliberare, tentaţia banilor și schimbările de cerere de consum de pe piața neagră din România l-au făcut pe liderul interlopilor să schimbe “domeniul” și a trecut la traficul de droguri.

2005. Mitrache a fost arestat după o descindere a polițiștilor de la Antidrog Ilfov la mai multe imobile ale membrilor clanului, în Tunari. 

În locuința lui Mitrache, anchetatorii au găsit 100.000.000 de lei vechi, bani proveniți din vânzarea de droguri, 1.300 de euro și 200 de dolari, a scris România Liberă.  

La numai câteva zeci de metri, în curtea imobilului în care locuia o complice, Serenada, politiștii au găsit îngropat în pământ un tub de plastic în care erau ascunse 198 de doze de heroină.

Iar în locuința traficantei au fost descoperite 100.000.000 lei vechi și 100 de dolari. 

Altă suspectă, Columbia, a fost și ea reținută la scurt timp, după ce a vândut trei doze de heroină cu 600.000 de lei. Toţi au fost reţinuţi şi au primit mandate de arestare preventivă, iar ancheta a continuat cu cei trei în stare de arest.

Justiția, clementă!

La 12 februarie 2007, Mitrache a fost scos de sub urmărire penală în acest dosar.

Imediat după ce a primit scoaterea de sub urmărire penală, la 24 aprilie 2007, Sadoveanu a fost arestat din nou, în alt dosar, fiind acuzat de trafic de heroină şi a stat închis până la 18 mai 2010.I

Daune că a stat închis pe nedrept

În 2011, două instanţe din București au decis că şeful clanului Sadoveanu a stat pe nedrept la puşcărie dintr-o eroare judiciară. Iar Mitrache, liderul grupării de interlopi, a trebuit să primească daune morale de 25.000 de lei de la statul român, informa Adevărul.

Instanţele au ajuns la concluzia că Sadoveanu ar fi fost arestat pe nedrept în dosarul de trafic de heroină. Interlopul le-a cerut judecătorilor să fie despăgubit cu 5.000.000 de lei, deoarece ar fi stat nevinovat după gratii în perioada 28 septembrie 2005-13 martie 2007.

Tribunalul Bucureşti a decis acordarea unor daune de 50.000 de lei, însă Curtea de Apel a înjumătăţit suma, întrucât interlopul avea un cazier stufos.

  • Faptul că Mitrache a fost reabilitat a fost semnalul că gruparea poate trece la alt nivel. “I-a conferit și mai multă forță, în condițiile în care au fost acceptați și s-au aliat cu verii lor din clanul Duduianu”, a indicat un insider în lumea interlopă din Capitală.

Cum își mobilau casele fără să plătească

2011. În februarie, 20 de membri ai clanului Sadoveanu au fost reţinuţi, însă judecătorii nu au admis arestarea decât a zece dintre ei. Unul dintre liderii clanului Sadoveanu, Remus Mincă, zis “Nat”, şi concubina acestuia, Roxana Lider, zisă Dalila, nepoata Sidoniei şi fiica Luminiţei – regina magiei negre, au fost cercetaţi de procurorii Parchetului Capitalei.

Potrivit oamenilor legii, Mincă şi alţi membri ai clanului şi-ar fi ridicat case în orașul Chitila şi le-ar fi mobilat fără să plătească nimic. Cum au reușit asta?

”Sadovenii” se specializaseră în tâlhărirea agenţilor care livrau marfă şi obiecte la domiciliu. După ce livrarea mărfii era făcută, agentul însoţitor era ameninţat de bandă şi obligat să părăsească zona, fără să i se plătească factura. 

Cu facturile neplătite, mulţi şoferi s-au întors să încarce marfa, dar aceasta ori era luată de complicii ”Sadovenilor”, ori erau ameninţaţi sau chiar bătuţi.

O lună mai târziu, scria Mediafax, 11 membri ai rețelei, între care și liderul Cupăr Mincă, urmărit internațional, au fost reținuți pentru furturi și tâlhării din locuințe, pe raza județului Ilfov.

Fete abuzate ca niște sclave

Iar în decembrie 2011, polițiștii de la Crimă Organizată au descins în casele Sadovenilor, de unde au salvat o adolescentă de 15 ani, care era sechestrată și obligată să se prostitueze pe centura Capitalei. La fel ca ea, alte câteva tinere erau tratate de membrii clanului Sadoveanu ca niște sclave, nota Pro TV.

Fetele erau răpite, ținute în Tunari, iar indivizii le luau actele și telefoanele mobile.

  • Era deja perioada când clanul pătrundea ușor-ușor și în Capitală, cu ajutorul rudelor din clanul Duduienilor, implicați și ei în dosarul de prostituție.

Între cei reținuți, Vasile Mitrache, unul dintre frații lui Cristian Mitrache, și Ion Duduianu, zis “Segher”, lideri ai celor două grupări.

Aceștia au fost acuzați că au răpit patru tinere, din care două minore, de 14 și 17 ani, pentru a le exploata și obliga să se prostitueze.

“Arta” clanului cu multe căpetenii

Arta clanului: de fiecare dată când un membru era arestat, alți doi se ridicau în spatele lui și îi preluau afacerile.

Când liderul Cristian Mitrache era în pușcărie Ion, zis “Caleea”, Vasile, zis “Studentu”, sau Barbu, zis “Nixon”, frații săi, preluau conducerea.

Când niciunul nu era disponibil, “afacerea” trecea la concubine.

  • 2010. Concubinele temuților lideri ai clanului au fost reținute de polițiștii antidrog pentru trafic de stupefiante. Ele vindeau droguri pentru ca bărbații lor să ducă, în închisoare, o viața fără lipsuri. Frații Mitrache, Sadoveanu, Vasile Mitrache, zis Studentu, și Barbu Mitrache, poreclit Nixon, erau în penitenciar la acea dată.

Iar când toată lumea era după gratii, mâna dreaptă era Remus Mincă, zis “Nat”.

Așa se explică de ce gruparea este atât de longevivă.

Partida ilegală de barbut de la Ploiești și împrumuturile pentru Maly 

Relațiile dintre clanul Sadoveanu și cel al Duduienilor s-au deteriorat la finalul anului trecut.

A fost reținut cel suspectat că a comandat moartea lui Pian! Cum a ajuns clanul Sadoveanu sub ochii poliției, una dintre cele mai temute grupări infracționale din România?
Emi Pian

Deja, pe 5 ianuarie, Remus Mincă a urcat pe rețelele sociale un clip în care i-a amenințat public pe frații Pian, deoarece aflase că aceștia l-ar fi împrumutat cu dobândă pe fiul său Maly, de doar 18 ani, a notat EVZ.

Nat era furios pe motiv că unii membrii ai clanului Pian, Emi și Ciprian, i-ar fi dat bani cu camătă fiului său, la o partidă ilegală de barbut desfășurată la Ploiești și i-ar fi cerut lui său să restituie împrumutul.

“Vă împușc ca pe iepuri”

După ce a spus că nu are de gând se le plătească niciun ban, “Nat” a transmis că pentru “copilul său” este în stare să-i împuște “ca pe iepuri pe toți cei care au peste 20 de ani” care profită de lipsa de experiență a fiului său: “Dacă sunteți șmecheri de șmecheri, chemați-mă pe mine la jocurile astea, nu pe băiatul meu. Nu așa se face «meseria». Eu am palmares greu în spate, de ce nu mă chemați pe mine?”.

A fost reținut cel suspectat că a comandat moartea lui Pian! Cum a ajuns clanul Sadoveanu sub ochii poliției, una dintre cele mai temute grupări infracționale din România?
Remus Mincă zis Nat

“Chiar te rog, cel care te crezi în stare să îmi iei șapca din cap și să nu mai mi-o dai, să faci asta”, spunea Ciprian Pian, într-un live de răspuns pe rețelele sociale, postat pe 12 ianuarie. El pretindea că liderii celor două clanuri ar trebui să discute la aceeași masă, “deși am vorbit la telefon și am crezut că ne-am înțeles”.

Amenințările din iulie: “Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie”

Pe 9 iulie anul acesta, s-a consumat încă un episod: clanul Sadoveanu își amenința rivalii, din parcarea unui hypermarket din cartierul Militari.

  • „Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna… Duceți-vă, frate, în oraș… Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!”, spunea unul dintre liderii clanului Sadoveanu.

La nici o lună, Emi Pian e ucis.

Un membru al clanului Sadoveanu, la partida ilegală de barbut de pe urma căruia a fost ucis liderul rival

În referatul de arestare întocmit pentru frații Pian, Grațian și Ciprian, arestați preventiv pentru că au încercat să-l ucidă pe Richard Emanuel Gheorghe, 26 de ani, presupusul criminal al fratelui lor, interlopul Emi Pian, liderul clanului Duduianu, se notează că Remus Mincă a fost prezent la partida ilegală de barbut din Giulești.

Sunt două ipoteze: fie Emi Pian a fost pedepsit pentru că a încălcat un consemn și a venit într-un ”cartier interzis”, fie a fost atras într-o capcană, pentru a fi lichidat.

Pe 10 august, Elvis Pian, unul dintre frații lui Emi, a declarat, la România TV, că fratele lui a fost omorât fiindcă mai mulți lideri interlopi au decis să-l lichideze pe Emi Pian:

”Faptul că a fost arestat băiatul acela reprezintă dreptate? Da, să-i aresteze și pe el și pe cei care l-au pus să-l omoare, el a fost pus, vă spun sincer…Crima a fost la comandă, premeditată, a fost vorbită din urmă… «Trebuie să-l executăm pe Emi…» A dat bani la oamenii din lumea lui cu camăta, a făcut pușcărie, pentru asta a plătit”.

Foto principală: ziare.com

Citeşte şi:

VIDEO | În cartierul dintr-un oraş vasluian unde străzile n-au nume și politicienii nu vin nici în campanie electorală oamenii au făcut, împreună, să răsară o casă

Bilanț COVID ridicat în România. 1.527 de noi cazuri de infecție și 48 de decese în ultimele 24 de ore

FOCAR DE COVID. Secția ATI a Spitalului Sfânta Maria din București, închisă. Managerul indică trei cadre medicale și spune că s-au infectat la cumpărături sau în mijloacele de transport

„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
PARTENERI - GSP.RO
„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Playtech.ro
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"
Observatornews.ro
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs explozia de la nunta din Dolj. Prietenul mirilor, lovit de un proiectil, e în stare gravă: "A fost pur şi simplu o grenadă!"
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
HOROSCOP
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Știrileprotv.ro
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%