Conform Gândul, care citează documentul oficial, ”au apărut discuții legate de faptul că unul dintre participanții la jocul de barbut datora bani atât victimei, cât şi inculpatului. Conflictul ar fi fost generat de împrejurarea că respectivul îi restituise împrumutul cu prioritate lui Emi Pian, nu şi lui Richard Emanuel Gheorghe”.

”Gala de barbut” din locația nouă

Pe 3 august, la o adresă din cartierul Giulești din Capitală, a fost organizată o așa zisă ”gală de barbut”. Locația era folosită de doar o lună, în condițiile în care organizatorii acestor sesiuni ilegale de jocuri de noroc preferă să nu folosească aceeași adresă de prea multe ori, tocmai pentru a se feri de autorități.

La jocul de barbut din noaptea de 2 spre 3 august ar fi fost prezenți mai mulți lideri interlopi din București, între care fiul lui Emi Pian, Nat Mincă, din clanul Sadoveanu, Ninel Ștocaru, Richard Emanuel Gheorghe și Ciprian al lui Napi.

S-a băgat peste un client al lui Emi Pian

Florin Mototolea, zis Emi Pian, a ajuns la adresă în jurul orei 2.00. Acesta ar fi avut o dispută cu Richard Emanuel Gheorghe, care îl împrumuta pe unul dintre jucători. Emi Pian i-ar fi reproșat acestuia că îi dă bani unuia dintre clienții săi, cu toate că ”în lumea cămătarilor acest lucru este strict interzis”. Atmosfera a degenerat, iar Emi Pian a fost tăiat de Richard Emanuel Gheorghe.

Conform referatului, ar fi vorba de suma de 50.000 de euro

”La adresa din București, a fost organizat un joc de barbut, la care s-au strâns 15-20 de persoane. În timpul jocului, au apărut discuții legate de faptul că unul dintre participanții la jocul de barbut datora bani atât victimei (n.red. – Emi Pian), cât şi inculpatului. Conflictul între aceştia doi din urmă ar fi fost generat de împrejurarea că respectivul îi restituise împrumutul cu prioritate lui Emi Pian, nu şi inculpatului Richard Emanuel Gheorghe”, se notează în referatul de arestare pentru presupusul ucigaș al lui Pian.

Rănit la picior, a chemat întăriri

Referatul de arestare confirmă și că Emi Pian a fost grav rănit la picior.

Emi Pian a părăsit locația, întorcându-se însoțit de mai mulți membri din familie și de apropiați ai acestora, cu trei autoturisme.

”Au parcat în mijlocul străzii autoturismele de mai sus, una în spatele celeilalte. Au coborât din mașini, situația culminând cu agresarea cu un cuțit de către (n.red. – Richard Emanuel Gheorghe) a numitului (n.red. – Emi Pian) și cu decesul acestuia din urmă la spital”, precizează referatul de arestare.

După ce l-a înjunghiat pe Emi Pian, Richard a încercat să fugă, iar camerele de supraveghere au surprins momentele, imaginile fiind coroborate și cu declarațiile ulterioare date de inculpat.

Richard, măcelărit

Richard a primit cel puțin șapte lovituri peste cap și corp, cu un obiect contondent – ”posibil baston telescopic” -, dar și cu picioarele.

S-a întors și a fugit, însă s-a împiedicat, căzând pe trotuar. A fost ajuns repede din urmă și i-a fost aplicate peste cap și corp lovituri cu un obiect contondent, posibil topor, precum și cu picioarele. Concomitent, din autoturismul de tip break a coborât … înarmat cu un obiect tăietor înțepător în mâna dreaptă, posibil cuțit, acesta apropiindu-se în fugă de … și aplicându-i la rândul său mai multe lovituri peste corp, cu arma la care am făcut referire anterior, dar și cu picioarele.

Referatul de arestare:

Cei din clanul Duduienilor au vrut să-l pedepsească pe Richard pentru că l-a înjunghiat pe Emi Pian.

”Richard a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias, unde s-a stabilit diagnosticul de agresiune prin lovire cu corp dur-tăietor. TCC minor secundar cu hematom epicranian parietal bilateral cu plăgi contuze de scalp asociate. Plagă delabrantă mentonieră. Multiple escoriații mâini bilateral, torace posterior. Contuzie genunchi stâng cu escoriații asociate. Contuzie antebraț stâng cu hematom braț. Contuzie cot stâng. Fractură 1/3 distală antebraț stâng”, scrie în referatul de arestare al fraților Grațian și Ciprian Pian

Polițiștii au fost alertați de incident prin apel la 112, iar persoana care a sunat a transmis că la adresă are loc o altercație și se aud focuri de armă.

Ca la război! Anchetatorii au găsit o baionetă, un cuțit și un brigeag, aruncate pe trotuar

”În urma verificărilor efectuate în zonă, au fost depistate o baionetă aruncată în mijlocul străzii, iar în jurul acesteia, precum și în împrejurimi au fost observate pete brun-roșcate sub formă de acumulări, mânjituri și stropi, cu aspect de sânge. De asemenea, în zonă a fost observat un toc pentru cuțit din material sintetic, iar pe strada imediat următoare au fost observate un cuțit de culoare neagră și un briceag de culoare roșie, aruncate pe trotuar”, mai arată documentul.

Membrii clanului Duduianu care au vrut să-l omoare pe Richard au fost identificați după imaginile surprinse de camerele de supraveghere din stradă și de la spitalul unde l-au dus pe Emi Pian.

”Concret, inculpații l-au lovit în mod repetat cu obiecte contondente și obiecte tăietor-înțepătoare, dar și cu picioarele, cauzându-i multiple leziuni traumatice, Obiectele vulnerante folosite (posibil topor, cuțit, baton telescopic, dar și lovituri de picioare) sunt apte, prin natura lor, să producă moartea unei persoane. De asemenea, zonele anatomice vizate (cap și trunchi) sunt vitale, cu mențiunea că fractura antebrațului stâng a fost cauzată, cel mai probabil, în urma încercărilor numitului (n.red. – Richard) de a para loviturile aplicate,,, Aceste elemente, completate de numărul repetat al loviturilor, constituie împrejurări de fapt ce relevă cu prisosință intenția celor trei inculpați de a suprima viața numitului”, concluzionează referatul de arestare.

Asasinarea interlopului Florin Mototolea – zis Emi Pian, 39 de ani, fost lider al Clanului Duduienilor – a zguduit ”lumea întunecată” a Capitalei.

În urma descinderilor polițiștilor de la Omoruri și mascații Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, au fost ”ridicați” doi dintre fraţii lui Emi Pian – Grațian și Ciprian Duduianu – dar și o altă rudă a acestora, toți fiind, acum, cercetați în stare de arest. Pe numele lot a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor.

Richard Gheorghe Emanuel, din clanul Rinu, 26 de ani, presupusul ucigaș al lui Emi Pian, a fost și el arestat preventiv pentru 30 de zile.

 
Citeşte şi:

Fratele lui Emi Pian, dezvăluiri de la perchezițiile polițiștilor. “M-a deranjat un singur lucru”

Klaus Iohannis: „Lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”

Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică. Duduianu: E o aberație

Unul dintre fraţii lui Emi Pian rupe tăcerea: „Au vrut să se afirme şi să omoare un Duduianu”

UPDATE | Interlopul Emi Pian a fost înmormântat azi. Jandarmeria a aplicat amenzi în valoare de 5.500 de lei

Sfidarea clanurilor continuă: petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul ”Kundalini” din Tei, iar Poliția spune că n-au fost probleme!

     
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Playtech.ro
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Ucisă de betonieră în timp ce traversa strada. Accidentul înfiorător a fost filmat în Popești - Leordeni
Observatornews.ro
Ucisă de betonieră în timp ce traversa strada. Accidentul înfiorător a fost filmat în Popești - Leordeni
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
HOROSCOP
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Știrileprotv.ro
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Telekomsport
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!
PUBLICITATE
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!