MENIU CAUTĂ

Revoltă într-o închisoare de maximă securitate din Carolina de Sud. Șapte deținuți au murit

Distribuie

Șapte deținuți au murit și 17 au fost răniți după ce au luat parte la o revoltă într-o închisoare de maximă securitate din Carolina de Sud. Administraţia penitenciarelor din statul situat în sud-estul Statelor Unite a izbucnit duminică noaptea în închisoarea Lee Correctional Institution din Bishopville, scrie Agerpres.

Într-un mesaj postat pe Twitter, administrația penitenciarelor anunță că revolta a fost neutralizată și ordinea restabilită luni dimineaţa, la ora 02:55.

”17 deţinuţi au avut nevoie de îngrijiri medicale în afara închisorii şi alţi şapte deţinuţi au fost ucişi”, a transmis sursa citată, precizând că nu au fost răniţi în rândul gardienilor închisorii şi a forţelor de ordine.

Iniţial, duminică seara, administraţia penitenciarelor din Carolina de Sud a anunțat doar că este ”un incident în curs de desfăşurare”, început la ora 19:15 locală.

În luna ianuarie, poliția din Brazilia declară că cel puțin nouă prizonieri au fost uciși într-o revoltă la o închisoare din statul central Goias.


Citește și: EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituri


Citește mai multe despre carolina de sud, detinuti, inchisoare și revolta pe Libertatea.

Comentarii