Mergi direct la conținut »
Rex Tillerson a fost confirmat de Senatul american în funcția de secretar de Stat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rex Tillerson a fost confirmat de Senatul american în funcția de secretar de Stat

Rex Tillerson a fost confirmat de Senatul american în funcția de secretar de Stat

Rex Tillerson a fost confirmat de Senatul american în funcția de secretar de Stat. Astfel, fostul director din industria petrolieră ajunge la conducerea diplomației americane - o politică externă ce va „pune America pe primul plan”, după cum a anunțat Donald Trump, notează The Washington Post.

Cincizeci şi şase de senatori au votat pentru confirmarea în funcţie a oficialului, iar 43 împotrivă.

Tillerson îşi asumă poziţia într-o perioadă haotică pentru administraţie, ce s-a îndepărtat radical de politicile de securitate naţională şi de politică externă impuse de Barack Obama.

Departamentul de Stat are un rol central în programele privind refugiaţii şi imigraţia, aflate în centrul atenţiei după ce Trump a semnat un ordin executiv prin care a suspendat primirea de solicitanţi de azil şi călătoriile cetăţenilor din şapte ţări musulmane.

Tillerson a fost criticat pe parcursul audierilor că are o poziţie prea blândă faţă de Rusia. El l-a cunoscut pe Vladimir Putin când era om de afaceri.

Tillerson, în vârstă de 64 de ani, şi-a petrecut întreaga carieră la Exxon Mobil Corp, al cărei preşedinte şi CEO a devenit în 2006. Un inginer civil, acest texan a intrat în cea mai mare companie în domeniul energetic în 1975 şi a condus unele dintre operaţiunile acesteia în Statele Unite, Yemen, Thailanda şi Rusia.

Close
Închide
  Close