MENIU CAUTĂ

Rezultate evaluare națională 2016 Neamț

Distribuie

În această săptămâonă, elevii de clasa a 8-a din școlile județului Neamț au participat la examenul de evaluare națională 2016. Rezultate evaluare națională 2016 Neamț le puteți găsi aici.

Luni, 27 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba de Limba şi literatura română.

VEZI REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 NEAMȚ

Marţi, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au susținut proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Examenul s-a încheiat miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică.

rezultate evaluare nationala 2016 Neamț

rezultate evaluare nationala 2016 Neamț

Prima afişare a rezultatelor la evaluarea națională 2016 este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru susţinerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Citește mai multe despre Evaluare Națională și neamt pe Libertatea.

Comentarii