Mergi direct la conținut »
VIDEO | Robert Zicman, copilul genial al României, construieşte un radio în 90 de secunde. Tocmai a împlinit 7 ani!
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO | Robert Zicman, copilul genial al României, construieşte un radio în 90 de secunde. Tocmai a împlinit 7 ani!

VIDEO | Robert Zicman, copilul genial al României, construieşte un radio în 90 de secunde. Tocmai a împlinit 7 ani!

Robert Zicman a uimit cele mai strălucite minţi ale lumii încă de când avea 5 ani, iar la 6 ani a fost inclus în rândul celor mai inteligenţi 1% oameni de pe planetă. Libertatea vă prezintă cum micul geniu reuşeşte să construiască un radio în 90 de secunde, fără niciun ajutor.

De Radu Țuțulan,

Când un copil de 7 ani se joacă în camera sa, te gândeşti că probabil e înconjurat de maşinuţe, roboţei şi diverse jucării cumpărate de părinţi de la magazin. Dar cum ai reacţiona dacă ai vedea că acel copilaş construieşte un radio în 90 de secunde perfect funcţional?

Wow! Aceasta a fost reacţia mamei sale, care a filmat momentul şi a trimis ziarului Libertatea înregistrarea.

În doar un minut şi jumătate, mai exact un minut şi 32 de secunde, Robert pune cap la cap un sistem de alimentare cu baterii, un comutator, mai multe cabluri de conectare, un amplificator, un tranzistor FM, un difuzor şi un rezistor de volum. Iar când termină, pentru a-i demonstra mamei sale că funcţionează, Robert porneşte radioul. Întâi muzică, apoi a schimbat mai multe canale şi se pot auzi comentatorii britanici cum abordează diverse ştiri.

Robert Zicman a fost inclus, la doar 7 ani, în Mensa, clubul de elită din care fac parte cei mai inteligenţi 2% dintre oamenii de pe planetă. Şi mai mult decât atât, testele susţinute în faţa specialiştilor la vârsta de 5 ani au demonstrat că este mai inteligent decât 99% dintre toţi cei de vârsta lui. Deci, face parte din 1% cei mai inteligenţi copii ai lumii.

Libertatea a scris şi despre copilul român de geniu, care are un IQ mai mare decât cel mai cunoscut savant din lume şi care face parte, de asemenea, din Mensa.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Este îndrăgostit de ştiinţele naturi, de fizică, biologie, chimie şi iubeşte mediul înconjurător. Dar este pasionat şi de tehnologie, de robotică în mod special. Astfel că şi-a construit singur un roboţel, cu care participă la campionatul mondial de robotică, alături de studenţi şi ingineri din întreaga lume.

„Pentru Robert, tehnologia şi electronica au devenit o joacă. El se joacă învăţând”, a explicat pentru ziarul Libertatea mama sa, Ioana Zicman.

Robert s-a născut şi trăieşte în Marea Britanie, împreună cu un frate şi o surioară mai mici. Părinţii lor, Ioana şi Cătălin Zicman, au plecat în urmă cu mai mulţi ani pentru a le oferi celor mici un trai mai bun. Aproape în fiecare an se întorc cu toţii în România, în vacanţă, şi merg în diverse zone pentru ca cei mici să afle cât mai multe despre ţara lor.


Citeşte şi:

VIDEO/ Micul geniu! Libertatea a vorbit cu Robert Zicman, copilul de 7 ani inclus în 1% cei mai inteligenţi oameni din lume! – FOTO

Close
Închide
  Close