Mergi direct la conținut »
Român salvat din războiul din Yemen

Un român a fost salvat din războiul din Yemen. Acesta a fost evacuat în siguranță din această țară, după cum anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

MAE informează că românul a fost evacuat, în siguranță, din Yemen pe traseul Sayyoun – Amman – București.

„Pe tot parcursul deplasării, cetăţeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea. Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalităţi optime de evacuare, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare”, se arată în comunicatul instituției.

Costurile aferente transportului au fost suportate de Ministerul Afacerilor Externe, care precizează că sunt continuate „eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune”.

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul
Recomandări

Ludovic Orban anunță concedieri masive și interzicerea cumulului pensiei cu salariul

Pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara”! – https://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară și totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” – care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Yemen se confruntă de mai bine de doi ani cu un război civil, care a provocat o puternică criză umanitară. Aparent, conflictul pare să se ducă între guvernul de la Sanna și rebelii houti. Cu toate acestea, guvernul yemenit este sprijinit de o coaliție internațională, condusă de Arabia Saudită, în care sunt implicate și Statele Unite. De partea cealaltă, gruparea Houthi este susținută, neoficial, de Iran și gruparea șiită Hezbollah.

Consecințele pentru localnicii neimplicați în războiul civil sunt uriașe. Potrivit ONU, din cei aproape 28 de milioane de locuitori ai Yemenului, 20 de milioane nu ştiu dacă şi ce vor mânca.


Citește și: VIDEO / Răzbunarea Rusiei după ce rebelii sirieni au ucis un pilot rus


Close
Închide
  Close