„În această calitate pe care o deţineţi vă solicit să verificaţi modul în care autorităţile statului îmi asigură beneficiul drepturilor constituţionale, mie şi copiilor mei. A înţeles să adauge de la sine o altă încadrare juridică a faptelor într-o infracţiune mai gravă, pentru că astfel să fie îndeplinită condiţia gravităţii pedepsei. De asemenea, judecătorul s-a învestit din oficiu cu cererea de arestare în vederea extrădării fără a fi învestit de către procuror cu asemenea cerere”, a scris femeia  în memoriu, potrivit mediafax.

Ana Maria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014, când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui Ea a venit în România, iar tatăl copilului a făcut plângere penală împotriva femeii, în Canada.

Ana Maria Nedelcu este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare. Copilul, în vârstă acum de 6 ani, are dublă cetăţenie, candiană şi română, potrivit avocatului femeii.

Citește și: Mama care a fugit din Canada de frica soţului violent imploră autorităţile să-i facă dreptate

Urmărește-ne pe Google News