MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2019 14:18

Români arestaţi în Spania, după un incendiu în care au murit 3 oameni şi 30 au fost răniţi

Distribuie

Incendiul a distrus o mare parte dintr-un bloc din cartierul Sant Roc, din Badalona, pe 5 ianuarie. Trei oameni au murit, alţi 30 au necesitat îngrijiri medicale, cinci dintre ei fiind încă în spital. Poliţia i-a acuzat pe cei patru bărbaţi şi două femei care ocupau apartamentul de omucidere prin neglijenţă. S-a stabilit că românii se alimentau ilegal cu electricitate.

O familie de români, tată, 51 de ani, mamă, 49 de ani, fiu, 22 de ani şi iubita lui, 22 de ani, copii lor minori plus alţi doi români adulţi locuiau în apartamentul de la etajul unu al blocului, apartament în care s-a declanşat incendiul. Conform datelor furnizate de poliţie, familia de români locuia acolo de 14 ani, ilegal.

„Focul a început în panoul electric de la etajul 1 al clădirii din cauza consumului excesiv”, a explicat Mossos (poliţia catalană). De asemenea,  din caseta cu siguranţe „elementele de protecție și de control al puterii au fost manipulate, ceea ce a cauzat o supraîncălzire a rețelei”, a mai adăugat acesta, potrivit Observator.tv.

Citește și

DISPREȚ! Primăria Gabrielei Firea, mai opacă decât cele din Londra, Berlin și Madrid! Singura instituție care nu explică pe ce cheltuiește banii cetățenilor pentru transportul urban

Citește mai multe despre bloc și Spania pe Libertatea.

Comentarii