Mergi direct la conținut »
Pe ce loc se află România în topul sumelor de bani trimise în țară
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Pe ce loc se află România în topul sumelor de bani trimise în țară

Pe ce loc se află România în topul sumelor de bani trimise în țară

Organismul Comisiei Europene care se ocupă cu statistica, Eurostat, a specificat pe loc se află România, în Europa, după sumele de bani trimise în țară. Cea mai mare parte a transferurilor personale constau în fluxuri de bani trimise de migranţi în ţările lor de origine.

Astfel, țara noastră se situează după Portugalia și Polonia, în topul țărilor europene ai căror cetățeni au trimis cei mai mulți bani „acasă”, cu 2,6 miliarde de euro intrați „net” în 2017.

Sumele de bani trimise de rezidenţii din UE către ţări din afara Uniunii Europene, denumite transferuri personale, s-au ridicat la 32,7 miliarde de euro în 2017, în creştere comparativ cu 31,8 miliarde de euro în 2016, în timp ce intrările în UE au totalizat 10,7 miliarde de euro, faţă de 10,1 miliarde de euro în 2016, arată datele publicate joi, 15 noimebrie, de Eurostat.

Acest rezultat a dus la un sold negativ pentru Uniunea Europeană, de minus 22 miliarde de euro, în comparaţie cu restul lumii.

Anul trecut, statele membre care au înregistrat cele mai mari intrări de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), Polonia (3,1 miliarde de euro), România (2,82 miliarde de euro) şi Marea Britanie (2,3 miliarde de euro).

În consecinţă, Portugalia (trei miliarde de euro), Polonia (2,8 miliarde de euro) şi România (2,6 miliarde de euro) se situează în topul ţărilor care au înregistrat cele mai mari surplusuri de pe urma transferurilor personale de fonduri, în 2017.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Sumele intrate net sunt importante în condițiile în care reprezintă 56% din totalul investițiilor străine din România anului trecut (4,6 miliarde euro).

În cazul României, intrările de fonduri de pe urma transferurilor personale s-au ridicat anul trecut la 2,82 miliarde de euro, dintre care 2,461 miliarde de euro din interiorul UE şi 362 milioane de euro din afara UE, în timp ce ieşirile au fost de 252 milioane de euro, dintre care 174 de milioane de euro au mers în interiorul UE şi 77 milioane de euro în afara UE.

În rândul statelor membre, cele mai mari ieşiri de transferuri personale în 2017 s-au înregistrat în Franţa (10,6 miliarde de euro), Spania (7,3 miliarde de euro), Marea Britanie (6,8 miliarde de euro) şi Italia (6,1 miliarde de euro).

De asemenea, ţările membre care au înregistrat cele mai mari deficite de pe urma transferurilor personale de fonduri sunt Franţa, cu un deficit de 10,1 miliarde de euro, urmată de Germania, 4,6 miliarde de euro, Marea Britanie, 4,5 miliarde de euro şi Italia, patru miliarde de euro, potrivit Agerpres.

Recent, o româncă din Italia și-a pierdut toți banii pe care voia să-i trimită în țară. Ce a urmat… e fabulos!


Citește și… VIDEO | Angajate ale Ambasadei Irakului din Bucureşti acuză un consul de agresiune sexuală și au făcut reclamații la poliție. «A fost brutal, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară»


 

Close
Închide
  Close