De Iulian Budușan,

Alexandru Rafila a declarat, pentru Libertatea, că cei care ajung din China în România sunt atent monitorizați și li se impune un fel de carantină de două săptămâni acasă.

Totuși, expertul în microbiologie recunoaște că nu poți avea garanția succesului, în combaterea unui astfel de flagel, pentru că lucrurile pot evolua. Alexandru Rafila spune că există posibilitatea răspândirii regionale a virusului și pe căi terestre, nu doar pe cele aeriene.

„Nu trebuie luate alte măsuri. Nu trebuie să restricționezi zborurile din toate lumea. Cazurile sunt în China, probabilitatea de transmitere este mică la nivel internațional”, a spus expertul într-o intervenție telefonică în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Expertul mai spune că, dacă o țară ia măsuri stricte de restricții de circulație, trebuie să dea explicații, pentru că nu poți interzice libera circulație.

Președintele Societății Române de Microbiologie mai spune că, lispa de informare duce la panică, pentru că mulți oameni nu mai cumpărau produse din China, nu mai intrau în restaurante chinezești.

Rafila susține că în România nu avem cazuri, dar, ca măsură de siguranță, trebuie să evităm călătoriile în China și mai ales în zonele afecatate.

Citeşte şi:

Coronavirusul se răspândește prin țevile din clădiri

Epidemia secretă. Noul coronavirus ar face deja ravagii în Coreea de Nord, printre oamenii slăbiți de sărăcie și foame

Chinezii au creat aplicația care-ți spune dacă ai intrat în contact cu un bolnav de coronaviroză

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente