Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | România a preluat simbolic președinția Consiliului UE de la Austria. Cancelarul Sebastian Kurz, întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă

FOTO | România a preluat simbolic președinția Consiliului UE de la Austria. Cancelarul Sebastian Kurz, întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a venit, vineri, în România, în cadrul unei vizite oficiale, pentru a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, dar și cu premierul Viorica Dăncilă, la Guvern. Kurz a predat simbolic României președinția Consiliului Uniunii Europene, titulatură care va reveni oficial țării noastre la începutul anului viitor.

UPDATE ora 19.00 Cancelarul federal austriac, Sebastian Kurz, a urat succes Guvernului României în exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019 şi a transmis autorităţilor de la Bucureşti să continue munca începută de Preşedinţia austriacă privind Brexit-ul şi negocierile referitoare la cadrul financiar multianual.

„Vă mulţumesc că am avut ocazia să fiu oaspetele dumneavoastră astăzi, aici, cu ocazia predării ştafetei Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.
(…) Pe parcursul Preşedinţiei noastre am depus eforturi deosebite. Am reuşit să organizăm foarte multe trialoguri, au fost abordate multe tematici. Am reuşit să obţinem compromisuri. A fost o colaborare intensă şi Preşedinţia a fost una de succes. Vrem să dorim toate cele bune Preşedinţiei române şi îi dorim să continue munca începută de noi – vorbim aici despre Brexit, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, negocierile în ceea ce priveşte cadrul financiar multianual şi sperăm că priorităţile iniţiate de Bulgaria şi de noi, de exemplu accentul pus pe Balcanii de Vest, vor fi continuate. De asemenea, avem posibilitatea, în întâlnirile noastre, să discutăm despre grijile noastre în ceea ce priveşte statul de drept şi abordarea investitorilor internaţionali. Sperăm că şi în ceea ce priveşte aceste domenii tematice vom reuşi să avem un schimb bun şi să rămânem în relaţii la fel de bune”, a declarat Kurz, vineri, în cadrul declaraţiilor comune de presă susţinute alături de premierul Viorica Dăncilă.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

UPDATE ora 17.00 Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, i-a mulţumit vineri preşedintelui Klaus Iohannis pentru că a avut grijă de democraţie şi de statul de drept.

„Vreau să îţi mulţumesc pentru că, în calitate de preşedinte, ai avut grijă de democraţie, de statul de drept. Eu zic că este ceva hotărâtor ca noi, statele din UE, să luăm în serios statul de drept şi democraţia pentru că acestea două reprezintă baza pentru viaţa noastră în UE, să trăim în pace, în libertate în bunăstare. Fără statul de drept şi fără democraţie nu am avea fundamentul necesar”, i-a spus cancelarul austriac şefului statului român, în conferinţa de presă comună desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania
Recomandări

Un spaniol a renunțat la bani și s-a mutat în România pentru o viață mai bună. Așa spun și românii care pleacă în Spania

 

Kurz a afirmat că şeful statului este un „garant” al democraţiei şi al statului de drept.

Cancelarul austriac a subliniat cooperarea dintre cele două state.

„Avem o strânsă legătură între cele două state, nu doar sub aspect economic şi politic, ci avem şi natura umană. Avem o bună colaborare şi la nivel european”, a menţionat oficialul austriac.

Cancelarul austriac s-a întâlnit la ora 12:15 cu președintele Iohannis și au purtat o discuție în particular. Ulterior, li s-au alăturat și membrii delegațiilor oficiale. La sfârșitul întâlnirii, Kurz și Iohannis au avut programată o declarație de presă comună.

Vizita lui Sebastian Kurz în România vine după ce, pe 13 decembrie, cei doi s-au întâlnit la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, unde au discutat despre asigurarea continuității de acțiune între cele două președinții succesive ale instituției, potrivit Digi24.

Tot vineri, la ora 13:50, cancelarul Austriei a ajuns la Palatul Victoria, unde a fost primit de premierul Viorica Dăncilă, care care i-a oferit o masă oficială în onoarea sa. Kurz a mai susținut altă conferință de presă alături de Viorica Dăncilă.

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”
Recomandări

Andreea Berecleanu, prima reacție după ce a fost înlocuită la Observator. „Nu voi accepta situații impuse”

 

De la 1 ianuarie 2019, România va prelua oficial de la Austria președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. El va discuta vineri cu oficialii români despre asigurarea continuității, dar și despre contextul european al anului viitor, în care este programată ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.


CITEȘTE ȘI: Câți bani va primi de la stat un bărbat care a petrecut 17 ani în închisoare pe nedrept. Închis pentru că semăna perfect cu vinovatul!


FOTO: VLAD CHIREA / LIBERTATEA

Close
Închide
  Close