Mergi direct la conținut »
România promovată ca destinație turistică în Forbes: "Țara din Europa de Est care îți va tăia respirația"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > România promovată ca destinație turistică în Forbes: "Țara din Europa de Est care îți va tăia respirația"

România promovată ca destinație turistică în Forbes: „Țara din Europa de Est care îți va tăia respirația”

Publicația Forbes a publicat un reportaj realizat de o jurnalistă din Los Angeles în România. Intitulat: "Cunoaște România: Țara din Europa de Est care îți va tăia respirația", materialul prezintă unele dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din țara noastră.

România este prezentată de Breanna Wilson drept „unul dintre acele locuri care sunt deseori trecute cu vederea. O locație care nu se află de multe ori în topul „destinațiilor care trebuie văzute” și nu este niciodată menționată drept cele mai bune locuri de vizitat în Europa”.

Jurnalista spune că acest lucru este greșit pentru că România ar trebui să se afle pe toate aste liste pentru că este ”frumoasă”. „Și atunci când părăsești capitala agitată, București, atunci lucrurile devin cu adevărat bune”, scrie Wilson.

„De la una dintre cele mai frumoase zone muntoase din lume, Munţii Carpaţi, la o proprietate cu șase dormitoare (deținută de un Conte!), de la mănăstirile pictate frumos la unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume – Transfăgărăşan -, peisajul rural al României este locul de care pe poți bucura din plin când ajungi acolo”, scrie jurnalista.

„Uită tot ce credeai că știi despre România, pentru că văi prezenta o cu totul altă față a celei mai spectaculoase țări din Europa de Est”, introduce jurnalista americană lista obiectivelor pe care le propune ea vizitatorilor.

Croiește-ți drum prin Munții Carpați și Parcul Național Călimani până la 12 Apostoli

Wilson propune sosirea în România pe Aeroportul din Cluj-Napoca și de acolo cu mașina până la Vatra Dornei. Folosind acest oraș ca punct de pornire, jurnalista recomandă explorarea Munților Călimani. „Este un loc unde, la poalele munților, găsiți piscine termale și izvoare minerale, iar în munți cea mai mare populație de urși bruni, lupi, râși și creatură de capră și antilope, în Europa”.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Este și locul în care se găsesc 12 Apostoli. Pentru a se ajunge aici trebuie să urmezi traseul roşu din Neagra Şarului, un drum care durează în jur de patru ore dus-întors.

Castele, mânăstiri şi cel mai tare drum din lume

„Din moment ce tot sunteți în Vatra Dornei, folosiți în continuare orașul drept bază și plecați spre cele mai renumite lăcaşe de cult din România – Mânăstirea Putna şi Mânăstirea Voroneţ. Mânăstirea Putna este uimitoare şi este cunoscută pentru puterile pe care le are. Putna este prima mănăstire înfiinţată de Ştefan cel Mare, pe care jurnalista îl descrie drept „una dintre cele mai faimoase personalităţi ale Moldovei, un nume pe care îl veţi auzi de mai multe ori în timpul aventurilor româneşti”, scrie Wilson.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

„După Putna, îndreptaţi-vă către o altă mare faptă a lui Ştefan cel Mare şi, probabil, cea mai faimoasă mânăstire din România, Mânăstirea Voroneţ. Considerată Capela Sixtină a României, Voroneţ, cu frescele sale, atât în interior, cât şi în exterior, este una dintre cele mai bine conservate Biserici Ortodoxe Române și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO”, scrie jurnalista.

După Moldova, jurnalista americană a plecat spre castele din Transilvania și a stat într-un conac din secolul XV, restaurat și transformat în unitate de cazare.

Urmează vizite la Castelul Bran, „care este cu siguranță cel mai faimos castel din zonă, dar cu siguranță nu este cel mai decadent. De fapt, acesta pălește în comparație cu unele dintre celelalte pe care le veți găsi aici, cum ar fi Castelul Peleș și Castelul Cantacuzino.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Planificați-vă ziua așa cum trebuie și puteți lua prânzul pe terasa de la Castelul Cantacuzino, o fostă casă de vânătoare transformată într-un muzeu și o galerie de artă care se află pe un deal cu vedere spre vale și munții Bucegi. Există un motiv pentru care această zonă este locul în care vin bucureștenii în timpul iernii – munții sunt pur și simplu uluitori”, scrie Wilson.

„Dar nu doar mănăstirile şi castelele merită a fi văzute. Drumurile care vă conduc prin România sunt la fel de incredibile. Întrebaţi-l pe Jeremy Clarkson de la Top Gear, care susţine că a găsit ”cel mai bun drum rutier din lume” în mijlocul României”, spune ea. Este vorba de Transfăgărăşan. „Este la patru ore distanţă de Castelul Cantacuzino şi este închis de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul lunii iunie din cauza zăpezii. În plus, Transfăgărăşanul vă conduce la un alt renumit castel, Poenari”, mai scrie jurnalista Forbes.

În încheiere, Wilson prezintă prețurile din România despre care spune că sunt ”prietenoase” în București, iar după ce părăsești Capitala devin mai bune. „Dar, cel mai important, peisajele uluitoare vor fi la tot pasul, iar acestea nu vă vor costa nimic”, concluzionează jurnalista.


Citește și: Cinci români au fost bătuți cu bestialitate în propria casă din Irlanda de Nord: „Era sânge peste tot!”


 

Close
Închide
  Close